emmi_47573_12

Marimekon Kuuskajaskari-kangas

Sisustus- ja vaatetusalan yritys Marimekko on jälleen plagiointiepäilyn kohteena. Kuvataiteilija ja professori Heljä Liukko-Sundström sanoo Ylen Ajankohtaisessa kakkosessa kokevansa, että Aino-Maija Metsolan suunnittelema Kuuskajaskari-kangas on jäljitelmä hänen teoksestaan.

Liukko-Sundström suunnitteli yrityslahjaksi maatalousalan osuusliike Hankkijalle 1980-luvulla laatan, jossa oli kuvituksena viljapelto.

609940abc0953f405fce7ebe44690-orig

Heljä Liukko-Sundströmin Viljapelto. Kuva: Victoria Media/Collection

Marimekko kiistää kopiointisyytökset jyrkästi ja sanoo suhtautuvansa tekijänoikeusasioihin vakavasti. Taiteellisen johtajan Minna Kemell-Kutvosen mukaan Kuuskajaskari-kankaassa on kuvattu kaisloja, merta, horisonttia ja taivasta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.