paivi-kesa2010-studio-elite_press

Sisäministeri Päivi Räsänen

Sisäministeri Päivi Räsänen osallistuu 25.–26.syyskuuta järjestettävään pohjoismaisten maahanmuuttoministereiden NSHF-kokoukseen Kööpenhaminassa, Tanskassa.

Kokouksen aiheina ovat tällä kertaa muun muassa Syyrian tilanne, Dublin-palautukset, lokakuussa New Yorkissa järjestettävä YK:n korkeantason dialogi maahanmuutosta ja kehityksestä sekä Post Stockholm-ohjelma. Lisäksi keskustellaan EU:ssa valmisteilla olevasta ns. älykkäät rajat -kokonaisuudesta (Smart Borders), jonka tavoitteena on sujuvoittaa kolmansien maiden kansalaisten rajanylityksiä EU:n ulkorajoilla ja parantaa Euroopan unionin rajaturvallisuutta.

NSHF eli Nordisk samrådsgrupp på hög nivå i flyktingfrågor perustettiin vuonna 1986 pohjoismaisen ministerineuvoston suosituksesta. NSHF kokoontuu kerran vuodessa ministerikokouksena ja kerran vuodessa virkamiestason kokouksena. Tavoitteena on tiedonvaihto maahanmuuttoasioissa Pohjoismaiden kesken.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.