henriksson7368065

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kuvaoikeudet: Oikeusministeriö

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson matkustaa tällä viikolla EU:n puheenjohtajamaahan Liettuaan osallistuakseen kieliasioita käsittelevään kansainväliseen konferenssiin.

Ministeri Henriksson pitää yhden tilaisuuden pääpuheenvuoroista.

25.-26.9.2013 Vilnassa järjestettävän Unity in diversity: languages for mobility, jobs and activecitizenship -konferenssin teemoja ovat muun muassa kielitaidon merkitys kansainvälisen liikkuvuuden ja työllisyyden edistämisessä sekä kielet digitaalisessa maailmassa. Henrikssonin puheenvuoro käsittelee kielellisten oikeuksien toteutumista ja niihin liittyviä haasteita Suomessa.

Torstaina 26.9. vietetään 13. kertaa kielellistä monimuotoisuutta juhlistavaa Euroopan kielipäivää.

Ministeri Henriksson tapaa vierailunsa aikana myös Liettuan oikeusministerin Juozas Bernatonisin sekä ulkoasiainministeriön varaministerin Vytas Leškevi?iusin keskustellakseen ajankohtaisista EU-asioista unionin tämänhetkisen puheenjohtajamaan kanssa. Käsiteltävänä ovat muun muassa EU:n avoimuusasetuksen uudistaminen, EU:n tietosuojauudistus, yhteisen eurooppalaisen kauppalain valmistelu sekä perusoikeudet EU:ssa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.