Arkkiatri Pelkonen 350

Arkkiatri Risto Pelkonen

Valtakunnallista vanhustenpäivää vietetään sunnuntaina 6.10. ja sitä seuraava viikko on vanhustenviikko. Vanhustyön keskusliitto on nimennyt viikon teemaksi Hyviä vuosia – Goda år. Vanhustenpäivän valtakunnallinen pääjuhla pidetään Porvoossa, jossa juhlapuhujana on arkkiatri Risto Pelkonen.

Vanhustenviikko on innoittanut kuntia, seurakuntia, järjestöjä ja erilaisia muita toimijoita järjestämään monenlaisia tapahtumia ikäihmisille eri puolilla maata. Perinteinen juhla ohjelmineen ja kahvituksineen järjestetään miltei joka kunnassa. Muuta ohjelmaa ovat mm. luennot, seminaarit, messut, ulkoilutapahtumat, hyvinvointitapahtumat, konsertit ja muut kulttuuritilaisuudet sekä hartaushetket ja jumalanpalvelukset.

Tiistaina 8.10. tehdään tietotekniikkaa tutuksi ikäihmisille SeniorSurf-teemapäivässä ja keskiviikkona 9.10. edistetään hyvinvointia Lempeä kosketus -teemapäivän avulla. Torstaina 11.10. on valtakunnallinen iäkkäiden ulkoilupäivä.

Vanhustenpäivän valtakunnallinen pääjuhla pidetään Porvoossa sunnuntaina 6.10. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Porvoon kaupungin, Porvoon vanhusneuvoston ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Tervehdykset juhlassa esittävät Vanhustyön keskusliiton puheenjohtaja, ylijohtaja Elli Aaltonen, Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula, Porvoon suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Heikki Hakamies ja Porvoon vanhusneuvoston puheenjohtaja Björn Sundqvist.

Juhlan taiteellisesta ohjelmasta vastaavat Porvoon seudun musiikkiopiston oppilaat, Porvoon Eläkeläiset ry tanssiesityksellä sekä Porvoon ruotsinkielisten eläkeläisten kuoro. Tilaisuudessa jaetaan Vanhustyön keskusliiton ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen Vuoden vanhusteko -palkinto nyt kuudetta kertaa.

Juhla pidetään Porvoon Taidetehtaalla Avanti-salissa osoitteessa Aleksanterinkatu 1, Porvoo. Kahvitarjoilu alkaa klo 13.00 ja pääjuhla klo 14. Juhla on maksuton ja avoin kaikille ikäihmisille ja heidän läheisilleen.

Vanhustyön keskusliitto on vuodesta 1949 toiminut vanhusten ja ikääntyvien hyvinvoinnin sekä sosiaalisen turvallisuuden edistämiseksi. Liitto on noin 340 yhteisön keskusjärjestö, joka tukee ja ohjaa jäsenyhteisöjensä toimintaa. Vanhustenpäivä on Suomen vanhimpia teemapäiviä. Sitä on vietetty Suomessa vuodesta 1954 lähtien ja vanhustenviikkoa vuodesta 1972.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.