African Dating, African Women, African Singles & African Personals at AfroIntrod_2013-09-26_13-49-23

Dakarissa Senegalissa on tänä kesänä toiminut nigerialainen rikollisryhmä, joka on houkutellut www.afrointroductions.com-sivuston kautta useita länsimaalaisia miehiä tapaamaan afrikkalaisia naisia. Hiljattain eräs suomalaismies matkusti Dakariin, ja perille päästyään joutui rikollisten virittämään ansaan. Ryhmä piti häntä vankinaan ja anasti häneltä arvotavarat, käteisvarat ja luottokortit. Toimintaansa liiga tehosti uhkauksin ja pahoinpitelemällä miestä useaan otteeseen.

Kolmen viikon vankeuden jälkeen hänen onnistui paeta, ja hän päätyi poliisin turvaan. Paikalliset poliisiviranomaiset tutkivat juttua, ja ovat pidättäneet useita henkilöitä epäiltynä osallisuudesta tekoon. Suomen Keskusrikospoliisi antaa virka-apua tutkijoille.

Poliisi varoittaa tästä ilmiöstä, joka on eräs variaatio ns. Honey Trap -huijauksesta. Mainitussa tarkoituksessa matkustaminen mihin tahansa kaukomaihin ja erityisesti Länsi-Afrikan maihin voi olla kohtalokasta. Tilanteet voivat nopeasti kehittyä hengenvaarallisiksi. Lisäksi vapaudenriistoista voi monessa Afrikan maassa seurata kuolemantuomio. Tämä voi saada tekijät toimimaan väkivaltaisesti, mikäli he kokevat tilanteen itselleen vaaralliseksi.

Ulkomaille lähdettäessä on hyvä harkita matkustusilmoituksen tekemistä ulkominiteriölle, erityisesti jos kohdemaan olosuhteista ei ole täysin varma. On myös huomioitava, että tämäntyyppiseen välitystoimintaan voi sisältyä ihmiskauppaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.