227459_896164383041_51633_n

 

Kokoomuksen Lasse Männistö 

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei voi vaatia omiltaan täydellistä ryhmäkuria, kun eduskunta aikanaan äänestää tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Ryhmän sääntöjen mukaan kansanedustajat saavat poiketa ryhmän linjasta, jos ilmoittavat siitä etukäteen. Ilmoitus on tehtävä viimeistään päivää ennen äänestystä.

Soini varoittaa kuitenkin epämuodollisista seuraamuksista, jos kansanedustajat äänestävät kansalaisaloitteen puolesta.

“Aina tulee seuraamuksia, kun poikkeaa porukasta. Luottamus ryhmän sisällä tietysti kärsii sitten”, Soini sanoi STT:lle.

Muissa eduskuntaryhmissä avioliittoasiaa pidetään niin sanottuna omantunnonkysymyksenä eli edustajat voivat äänestää näkemyksensä mukaan.

Kansanedustaja Lasse Männistö (kok) kirjoitti torstaina Facebookissa, että Soini on valehdellut ryhmäkurista.

Männistö siteeraa Soinin blogia vuodelta 2008, jossa tämä kirjoittaa näin: “Perussuomalaisessa eduskuntaryhmässä ei ole ryhmäkuria. Perussuomalaisten valtuustoryhmissä ei ole ryhmäkuria.”

Soini vaati keskiviikkona MTV3:lla, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän tulee äänestää tasa-arvoista avioliittoa vastaan.

Suora lainaus Lasse Männistön Facebook sivuilta:

Vuonna 2008 Timo Soini kirjoitti plokissaan 16.10.2008: “Perussuomalaisessa eduskuntaryhmässä ei ole ryhmäkuria. Perussuomalaisten valtuustoryhmissä ei ole ryhmäkuria.”

Nyt puheenjohtaja Timo Soini vaatii (MTV3: 45 minuuttia 25.9.) perussuomalaisten kansanedustajia noudattamaan puolueen kielteistä linjaa, kun aloite tasa-arvoisesta avioliittolaista tulee eduskunnan käsittelyyn.

Soini siis valehteli blogissaan 2008. Perussuomalaisilla on vahvempi ryhmäkuri ja -ohjaus, kun millään muulla puolueella. Perussuomalaisten ryhmä ei kunnioita kansanedustajien omaa vakaumusta edes omantunnon kysymyksiksi katsottavissa ja ihmisten arvopohjaan ja maailmankatsomukseen liittyvissä kysymyksissä. Eduskuntaryhmä vaikuttaa ylhäältä johdetulta joukolta, jossa arvokysymyksissä on oikeus vain olla samaa mieltä puheenjohtajan uskonnollis-poliittisen vakaumuksen kanssa.”

Kansalaisaloitteen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta allekirjoitti yli 164 000 suomalaista. Aloitetta odotetaan seuraavaksi eduskuntaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.