632746378246738

Pohjois-Karjalan poliisilla on tutkinut kuluvan vuoden aikana rikoksia, joihin syyllisiksi epäillyt ovat Joensuun Mc Cannonball -kerhon jäseniä.

Alkuvuodesta poliisi selvitti törkeän kiristyksen. Siinä Mc Cannonball -kerhoon kuuluvien 30 – ja 31-vuotiaiden miesten epäiltiin kiristäneen rahaa ja aseita 29 -vuotiaalta joensuulaismieheltä. Asiaa tutkittiin törkeänä ryöstönä. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi maaliskuussa 2013 asian johdosta 31- vuotiaan miehen 2 vuodeksi ja 1 kuukaudeksi vankeuteen sekä 30 -vuotiaan miehen 2 vuodeksi ja 3 kuukaudeksi vankeuteen. Molempien miesten teot katsottiin törkeäksi kiristykseksi.

Miestä uhkailtiin väärän jäsenilmoituksen vuoksi

Poliisilla on ollut tutkivana marraskuussa 2012 tapahtunut kiristyksen yritys, jossa 30 – ja 38 -vuotiaiden Mc Cannonball -kerhoon kuuluvien joensuulaismiesten epäillään uhkailleen 26 -vuotiasta kontiolahtelaista miestä.

Uhkailussa oli kyse siitä, että 26 -vuotias mies oli kertonut aiemmin ravintolassa ulkopuolisille henkilöille olevansa Mc Cannonball -jäsen vaikka tämä ei pitänyt paikkaansa. Kun asia tuli Mc Cannonball -jäsenten tietoon, olivat he kutsuneet 26 -vuotiaan miehen selvittämään asiaa erääseen kerhotilaan Joensuussa. Täällä miestä oli uhkailtu ja vaadittu hyvittämään tekonsa.

Asiassa on epäiltynä kahden Mc Cannonball -jäsenen lisäksi 37 – ja 54 -vuotiaat kontiolahtelaismiehet.

Asia on syyteharkinnassa. Epäiltynä oleva 30 -vuotias Mc Cannonball -kerhon jäsen on sama henkilö, joka tuomittiin maaliskuussa edellä kerrotun yli kahdeksi vuodeksi vankeuteen törkeästä kiristyksestä.

Törkeän ryöstön yhteydessä katkaistiin sormi 

Näiden lisäksi poliisi on selvittänyt vuoden vaihteessa 2012 tapahtuneen törkeän ryöstön, jossa asianomistajalta katkaistiin sormi kokonaan irti.

Esitutkinnassa tuli ilmi, että Mc Cannonball -kerhoon kuuluneet 32 – ja 31 -vuotiaat miehet olivat pyytäneet 22 -vuotiaan miehen teollisuushalliin Joensuussa. Mieheltä oli vaadittu 3500 euron suuruista summaa velkana. Vaatimusta oli tehostettu siten, että 32 -vuotias oli katkaissut vasaraa ja puukkoa käyttäen yhden 22 -vuotiaan miehen sormista.

Asia on syyteharkinnassa ja oikeuskäsittely asiassa on lokakuussa.

Tekoon epäilty 32 -vuotias mies on sittemmin eronnut Mc Cannonball -kerhosta ja liittyi United Brotherhood -järjestöön. Mies tuomittiin kesäkuussa 2013 yli viiden vuoden vankeuteen Joensuussa uudenvuodenyönä 2013 teollisuusalueella tapahtuneesta ammuskelusta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.