Kaupunginsihteeri Hannu Hyttinen on nimitetty Suomi 100-vuotisjuhlavuoden projektin pääsihteeriksi valtioneuvoston kansliaan. Hän aloittaa tehtävässä 14. lokakuuta 2013. Hyttinen siirtyy pääsihteeriksi Helsingin kaupungin kaupunginsihteerin tehtävästä. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Savonlinnan kaupunginsihteerinä sekä Savonlinnan balettijuhlien johtajana.

Suomen valtiollisesta itsenäistymisestä tulee vuonna 2017 kuluneeksi 100 vuotta. Valtioneuvoston kanslia on asettanut projektin, jonka tavoitteena on synnyttää mukaansa tempaava ja kiinnostava 100-vuotisjuhlavuosi. Projekti pyrkii lisäämään yhteistä ymmärrystä Suomen valtiollisesta itsenäistymisestä ja kansakunnan kehityksestä, Suomen ja suomalaisuuden merkityksestä nykypäivänä sekä kansakunnan tulevaisuuden haasteista ja uudesta suunnasta.

Juhlavuosi korostaa suomalaista kansanvaltaisuutta, ihmisarvon loukkaamattomuutta, yksilön vapautta ja oikeuksia sekä edistää oikeudenmukaisuutta ja avoimuutta yhteiskunnassa. Juhlavuoden tavoitteena on myös välittää tietoa, edistää oppimista ja luoda edellytyksiä sitouttavalle keskustelulle niistä keskeisistä arvoista ja periaatteista, joille suomalainen moniarvoinen kansanvalta rakentuu.

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden projektin pääsihteerin tehtävänä on toimia juhlavuoden päätuottajana sekä valmistella asiat juhlavuoden hallitukselle ja valtuuskunnalle.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.