Juupajoki.vaakuna.svg

Juupajoen kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan maanantaina 23.9.2013 ulkoistaa sosiaali- ja terveystoimen palvelut kokonaisuudessaan Pihlajalinna Oy:lle yhden vuoden ajaksi.

Pihlajalinna Oy on Suomen suurin kotimaisessa omistuksessa oleva sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yhtiö ja sen kotipaikka on Tampere. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 1 400 terveydenhuollon ammattilaista.

– Sosiaali- ja terveyspalvelut tuotetaan Juupajoella Pihlajalinnan toimesta vähintäänkin nykyisessä laajuudessa. Terveysasemalla toimii lääkärin vastaanotto, suun terveydenhuollon palvelut, terveydenhoitajien vastaanotto, neuvolapalvelut, fysioterapia ja laboratorio. Jatkossa lääkäripalveluita on tarjolla kaikkina arkipäivinä aiemman neljän sijasta. Peruspalveluiden lisäksi tarjotaan myös joitakin erikoislääkäreiden vastaanottoja sekä sosiaalitoimen erityispalveluja, kertoo Pihlajalinna Oy:n toimitusjohtaja Mikko Wirén.

Nykyisellään erityispalvelut on tuotettu yhteistoiminta-alueen toimesta Oriveden tai Kangasalan toimipisteissä. Joiltakin osin palvelujen suunta muuttuu ja käyttöön tulevat mm. päivystyksen osalta Mänttä-Vilppulan ja Jämsän sairaaloiden ensiavut sekä Pihlajalinnan yksityinen Kangasalan lääkäriasema, joka on auki kaikkina viikonpäivinä.

– Järjestely on taloudellisesti merkittävä Juupajoen kunnalle. Sopimuksen mukaan uudesta toimintamallista on odotettavissa 500 000 – 700 000 euron säästöt vuodessa nykytilanteeseen verrattuna, toteaa Juupajoen kunnanjohtaja Pirkko Lindström.

Sopimus tehdään vain vuodeksi 2014, koska Juupajoki ja Orivesi käyvät parhaillaan kuntaliitosneuvotteluja, joiden tavoitteeksi on asetettu kuntaliitos 1.1.2015 lukien. Tilanteeseen jouduttiin, kun Kangasalan kunta irtisanoi yhteistoiminta-alueen sopimuksen päättymään kuluvan vuoden lopussa eikä Juupajoen kunta ole löytänyt kuntakumppaneita sote-palvelujen järjestäjäksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.