hajusieppo_65_m1_reference

Kranaatin löysi varsinaissuomalainen eläkeläinen. Kekkilä, poliisi ja puolustusvoimat selvittävät asiaa.

Kekkilän Hajusieppo-pakkauksesta on löytynyt räjähtämätön käsikranaatti. Kranaatin löysi torstaina Kekkilän pakkauksesta kuiviketta ottanut varsinaissuomalainen eläkeläinen, joka huolestui löydöstään. Kekkilä, poliisi ja puolustusvoimat selvittävät asiaa.

Kekkilä on hyvin pahoillaan tapahtuneesta.

– Olemme tietenkin vastuussa tuotteidemme turvallisuudesta, Kekkilän toimitusjohtaja Petri Alava sanoo yhtiön tiedotteessa.

Alavan mukaan raaka-aineet seulotaan ja kaikki 32:ta millimetriä suuremmat kappaleet poistetaan, joten kranaatin kokoisen esineen ei pitäisi mennä prosessin lävitse. Raaka-aineena Hajusiepossa käytetään rahkaturvetta ja kutterilastua. Turpeen joukossa tavataan silloin tällöin vierasesineitä.

– Tämä esine on kuitenkin niin poikkeuksellinen, että olemme käynnistäneet selvityksen siitä, miten esine on voinut kulkeutua prosessin lävitse ja kuinka voimme parantaa prosessiamme, jotta vastaavat tapaukset estetään jatkossa, Petri Alava sanoo.

Kekkilä selvittää muun muassa, tulisiko seulontalaitteeseen liittää magneetti, joka poistaa materiaalivirrasta rautaesineet.

– Kyseisessä tapauksessa turvallisuusongelma ei liity ainoastaan asiakkaisiimme, vaan koko tuotanto- ja jakeluketjuumme. Tässä meillä on parannettavaa, Petri Alava jatkaa.

Viranomaiset huolehtivat kranaatin vaarattomaksi tekemisestä. Koska kyseessä on yksittäinen tapaus, ei Kekkilän mukaan ole tarpeen vetää Hajusieppo-pakkauksia markkinoilta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.