www.lansimetro.fiimagesstoriesasemien_havainnekuvat_2012ota_paasisaankaynti

Espoon kaupunginjohtaja esittää maanantaina 30.9. kaupunginhallitukselle, että Länsimetron Otaniemen asema nimettäisiin Aalto-yliopistoksi. Ruotsiksi asema olisi nimeltään Aalto-universitet ja englanniksi Aalto University.

Aalto-yliopisto on päättänyt keskittää ydinkampuksensa Otaniemeen, mikä profiloi Espoota entistä selkeämmin yliopistokaupungiksi. Aalto-yliopiston kandidaattitason opetuksen siirtäminen vaiheittain Otaniemen pääkampukselle alkoi jo tänä vuonna. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu muuttaa Helsingin Arabiassa Otaniemeen valmistuvaan uudisrakennukseen noin vuonna 2016.

Toiveen nimestä on esittänyt Aalto-yliopisto ja sen ylioppilaskunta. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä julkisti asian Aalto-yliopiston arkkitehtikilpailun palkintojen jaossa. Tänään ratkenneen Campus 2015 -kilpailun tavoitteena oli suunnitella Otaniemeen ydinkampus ja sen keskeiset rakennukset.

Metron pääsisäänkäynti tulee Otaniementien länsipuolelle vastapäätä Aalto-yliopiston päärakennusta, jolle avautuu näkymä suoraan asemalta noustessa. Läntinen sisäänkäynti on Tietotiellä.

Metro liittää Aalto-yliopiston pääkampuksen Helsingin kampukseen noin 11 minuutin metromatkalla. Otaniemen metroasemalla tulee laskelmien mukaan olemaan päivittäin noin 10 000 matkustajaa. Koko Länsimetro kuljettaa yli 100 000 ihmistä joka päivä.

Metroasema otetaan käyttöön samaan aikaan yhdessä kuuden muun aseman kanssa, kun Länsimetron Ruoholahdesta Matinkylään vievä osa valmistuu aikataulun mukaan vuoden 2015 loppuun mennessä. Otaniemen asema sijoittuu keskelle Alvar Aallon Aallon punatiilisen arkkitehtuurin sävyttämää kampusaluetta, Aalto-yliopiston päärakennuksen lounaispuolelle.

Otaniemen alueen vetovoima kasvaa

Otaniemi on jo nyt Pohjois-Euroopan suurin korkean teknologian keskittymä, missä on edustettuna koko innovaatioketju koulutuksesta ja tutkimuksesta start up -yrityksiin ja osaamisintensiivisiin palveluyrityksiin. Yhteisöön kuuluu 15 000 tekniikan alan korkeakouluopiskelijaa sekä 16 000 tutkimusorganisaatioissa ja teknologiayrityksissä toimivaa teknologia-alan ammattilaista. EU:n komissio on valinnut Otaniemen jo kahdesti Euroopan innovatiivisimpien alueiden joukkoon.

Espoon tavoite on rakentaa kaupunkirakennettaan kestävän kehityksen mukaisesti. Keilaniemi on globaalien yritysten keskittymä. Tapiola tarjoaa kulttuuria ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia WeeGee-taloineen, Kulttuurikeskuksineen, urheilu- ja ostosmahdollisuuksineen.

Metron ja Kehä I:n kattamisen myötä Otaniemi, Keilaniemi ja Tapiola nivoutuvat yhdeksi alueeksi, joka kehittyy voimakkaasti ja jolla liikkuminen on helppoa. Alueelle investoidaan seuraavien kymmenen vuoden aikana noin viisi miljardia euroa julkista ja yksityistä rahaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.