7138381013_79eddd8d00_z

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen ihmettelee kehitysministeri Heidi Hautalan työmarkkinalinjauksia. Hautala kehotti eilen Ylen tv-uutisten haastattelussa Finnairin työntekijöitä tinkimään eduistaan. Valtionyhtiön johdolta Hautala sen sijaan toivoo pelkästään “pidättäytymistä toimitusjohtajien kiinteän palkan korotuksista, mikäli erityistä syytä siihen ei ole”.

– Lentoemännät ja stuertit ovat tehneet Finnairin kanssa useita säästösopimuksia, jotka ovat vähentäneet yhtiön kuluja kymmenillä miljoonilla euroilla. Henkilökunta ei voi loputtomiin joustaa. Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Hautala voisikin vaihteeksi kiinnittää huomiota Finnairin johdon palkkioihin ja etuihin, Matti Tukiainen huomauttaa.

Tukiainen toivoo, että ministeri Hautala ottaisi aktiivisemman roolin myös Finnairin johdon harjoittaman henkilöstöpolitiikan suhteen. Yhtiö kouluttaa parhaillaan satoja espanjalaisia matkustamotyöntekijöitä rikkurityövoimaksi mahdollisen lakon varalle. Espanjalaislähteiden mukaan Finnair maksaa työntekijöille reilut tuhat euroa kolmen kuukauden varallaolosta.

– Finnairin toiminta on poikkeuksellisen häikäilemätöntä. Se käyttää hyväkseen vaikeassa tilanteessa olevia espanjalaisia työttömiä ja pyrkii heidän kauttaan luomaan pelon ilmapiiriä työehtosopimusneuvotteluihin. Tähänkö suuntaan ministeri Hautala haluaa ohjata valtionyhtiöiden henkilöstöpolitiikkaa? Tukiainen kysyy.

Finnairin matkustamohenkilökuntaa edustava Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY neuvottelee parhaillaan työehtosopimuksestaan Finnairin kanssa. Sopimus päättyy lokakuun lopussa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.