Muutama viikko sitten Suomen parhaana huumekoirana palkittu poliisikoira Roima osoitti viime yönä että sen tarkoista aisteista on hyötyä myös muuaalla kuin kilpailuissa.

Torniolainen 14-vuotias tyttö oli ollut koko viikonlopun hukkateillä. Viime yönä klo 00.19 tyttö oli soittanut hätäkeskukseen ja kertonut, että hän on ollut ulkona alkuyön ja että hänen jalkansa ovat kylmyyden takia ihan tunnottomat. Tarkkaa olinpaikkaansa tyttö ei ollut ehtinyt hätäkeskukseen kertoa, kun hänen puhelimestaan loppui virta.

Hätäkeskus oli kuitenkin ehtinyt paikantaa tytön puhelimen Tornioon, Vapaudenkadun ja Oravaistenkadun risteykseen. Nuo paikannukset ovat kuitenkin usein epätarkkoja. Paikalle menneet kaksi poliispartiota ja tytön isä etsivät pimeydessä ja pakkasen puolella olleessa säässä  kadoksissa ollutta kuitenkin em. risteyksen läheisyydestä.

Hieman ennen klo 02  Pohjan Stadionin -urheilukentällä poliisikoira Roima otti ilmavainun ihmisestä ja merkkasi paikaksi huoltorakennuksen edustalla olleen pressulla peitetyn pehmustekasan, josta tyttö myös löytyi. Kylmettynyt ja tärisevä tyttö toimitettiin ambulanssilla LPKS:aan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.