37647823

Kela maksaa lokakuusta lähtien kansaneläkkeen, rintamalisän ja ylimääräisen rintamalisän aina kuun 7. päivä. Muiden etuuksien maksupäivät eivät muutu.

Lokakuusta lähtien Kela maksaa kansaneläkkeen (vanhuuseläkkeen, työkyvyttömyyseläkkeen, työttömyyseläkkeen), rintamalisän ja ylimääräisen rintamalisän aina kuun 7. päivä kaikille näiden etuuksien saajille. Jos 7. päivä ei ole pankkipäivä, Kela maksaa etuuden edellisenä pankkipäivänä. Kela lähetti elo-syyskuun vaihteessa kirjeen kaikille Kelan asiakkaille, jotka saavat jotakin näistä etuuksista.

Muiden Kelan eläke-etuuksien maksupäivät eivät muutu. Osassa etuuksista on edelleen käytössä porrastettu maksupäivä, jossa sukunimen alkukirjain määrää maksupäivän (A–K 4. päivä, L–R 14. päivä ja S–Ö 22. päivä). Myös työeläkelaitokset maksavat työeläkkeet asiakkailleen kuten aiemminkin.

Kelan asiakkaan kannattaa tarkistaa, että tilillä on tarpeeksi rahaa, jos maksupäivän muutos vaikuttaa laskujen maksamiseen. Asiakkaan, hänen läheisensä tai edunvalvojansa ei tarvitse olla yhteydessä Kelaan.

Lisätietoja asiakkaille:

Verkossa http://www.kela.fi/elakelaiset

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.