1cf4167e9374fc82aa7eeb17c94e358dc15be9a2

Sisäministeriö aikoo tänä vuonna määrätä valtion virastot ja laitokset liputtamaan lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta. Ministeriö suosittaa yleistä lipusta myös muille. Sisäministeri Päivi Räsänen on tehnyt asiasta päätöksen lapsiasiavaltuutetunMaria Kaisa Aulan aloitteesta.

– Lapsen oikeudet ovat mielestäni liputuksen arvoinen asia. Sen jälkeen kun liputtamisesta lapsen oikeuksien päivänä on saatu muutamalta vuodelta kokemuksia ja mahdollista palautetta, sisäasiainministeriö harkitsee, ryhtyykö se toimenpiteisiin päivän merkitsemiseksi vakiintuneeksi liputuspäiväksi kalenteriin, Räsänen toteaa.

Uusia liputuspäiviä otetaan kalenteriin melko harvoin. Räsäsen mukaan tässä tapauksessa liputtamiselle on vahvat perusteet. -Lapsilla ei ole omaa liputuspäivää, vaikka sellainen on äideillä, isillä ja lukuisilla edesmenneillä suurmiehillä ja -naisilla. Väestön ikääntyessä on entistä ajankohtaisempaa muistuttaa, että suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuus on lapsissa. Hyvinvoivat lapset ja nuoret ovat kansakuntamme tärkein pääoma, Räsänen painottaa.

Räsäsen mukaan lasten omalla liputuspäivällä voi olla myös kasvatuksellista merkitystä, jos päiväkodeissa ja kouluissa liputuspäivänä puhuttaisiin Suomen lipun merkityksestä ja siitä, kuinka sillä osoitetaan arvostusta tärkeille asioille, kuten lapsen oikeuksille.

Suomessa on vuodessa kuusi virallista liputuspäivää ja muita liputuspäiviä 13. Sisäministeriölle tehdään vuosittain muutama esitys uudeksi liputuspäiväksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.