Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut lempääläläisen LVI-alan yrittäjän työsyrjinnästä 30 päiväsakkoon. Hyvitykseksi tapahtuneesta entinen työntekijä saa kuuden kuukauden palkan eli runsaat 14.000 euroa sekä 800 euroa korvauksia henkisestä kärsimyksestä.

Toukokuussa 2012 työntekijä sai aamulla tekstiviestin, jossa työnantaja kysyi onko työntekijä tulossa töihin. Työntekijä ilmoitti olevansa menossa lääkäriin, jonka jälkeen työnantaja päätti työsuhteen. Seuraavana päivänä puhelinkeskustelun aikana työnantaja sanoi, ettei yrityksellä ole varaa maksaa sairauslomia.

Työnantaja oli päättänyt työsuhteen koeaikaan vedoten. Hän kertoi oikeudessa luulleensa, että koeaikaa oli vielä jäljellä. Koeaika oli virheellisesti työsopimukseen merkitty pidemmäksi kuin mitä työehtosopimus sallii. Työnantaja vetosi työntekijän rikkeisiin ja kiisti tienneensä sairauslomasta. Hän ei kertomansa mukaan ollut saanut tekstiviestiä lääkäriin menosta.

Käräjäoikeus totesi, että asiassa olennaista oli se, tiesikö työnantaja työsuhdetta päättäessään, että työntekijä oli sairas. Seuraavana päivänä käyty keskustelu siitä, ettei yrityksen talous kestä maksaa sairauslomia, viittasi siihen, että syy työsuhteen päättämiselle oli nimenomaan sairausloma. Koska työnantaja ei oikeudessa kyennyt osoittamaan, ettei syynä menettelylle ollut työntekijän terveydentila, hänet tuomittiin työsyrjinnästä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.