die-sowjetunion-symbol,1920x1080,34637

Entisen Neuvostoliiton velka Suomelle on maksettu nyt kokonaisuudessaan. Hallitus totesi asian 3.10. tehdyllä asetuksella. Tämä saattoi voimaan 27.9. allekirjoitetun Suomen ja Venäjän välisen velkakonversiosopimuksen lakkauttamispöytäkirjan.

Kun Neuvostoliitto valtiona lakkasi olemasta vuonna 1992, Suomelle jäi perittäväksi 600 miljoonan euron julkinen velka maiden välisen epätasapainossa olleen clearing-kaupan seurauksena. Suomi ja Venäjä solmivat vuonna 2006 sopimuksen Suomen entiseltä Neuvostoliitolta olevien velkasaatavien osittaisesta hoitamisesta. Venäjä maksoi tänä syksynä viimeisen, noin 5 miljoonan dollarin käteissuorituksen.

Lue lisää entisen Neuvostoliiton velan takaisinmaksun monista vaiheista:
www.tem.fi/files/37635/entisen_neuvostoliiton_velka.pdf

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.