Valijarvi09

Professori Jouni Välijärvi

Kuntaliitto ja Opsia ry palkitsivat professori Jouni Välijärven Sivistyksen Suunnannäyttäjä -palkinnolla torstaina 3. lokakuuta.

Professori, johtaja Jouni Välijärvi on tehnyt pitkän ja ansiokkaan työn Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitoksen johtajana sekä tutkijana. Hänen työnsä on saanut laajasti kansainvälistä arvostusta.

– Jouni Välijärvi luo tutkimuksellista pohjaa käytännön opetuksen ja koulutuksen kehittämiseen. Hän näkee ja tuo esiin kuntaperusteisen koulutusjärjestelmän vahvuudet, palkinnon luovuttanut johtaja Anneli Kangasvieri Kuntaliitosta perusteli valintaa.

Välijärvi on tutkinut muun muassa koulutuksen arviointia ja opetussuunnitelmatyötä. Hän on vastannut Kuntaliiton Paras ARTTU -tutkimusohjelmassa koulutusta käsittelevästä osasta.

Hän on mukana PISA Kansainvälinen oppimistulosten arviointiohjelmassa sekä “PAL – Opettajien liikkuvuus ja tulevaisuuden osaamistarpeet” ja “Equity in Education Improving the Education of Teachers and Trainers” -tutkimushankkeissa.

“Tasavertaisen koulutuksen turvaaminen on eettinen velvollisuus”

Palkinnon vastaanottanut professori Jouni Välijärvi painottaa, että laadukas koulutus on lapsen ja nuoren paras vakuutus tulevaisuuden varalle.

– Tasavertaisten koulutusmahdollisuuksien turvaaminen jokaiselle nuorelle on eettinen velvollisuutemme ja kestävän yhteiskunnan rakentamisen perusta. Tämä korostuu taloudellisesti vaikeina aikoina, Välijärvi painottaa.

Sivistyksen suunnannäyttäjä -palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, joka on toiminut merkittävästi sivistystoimen sektorilla sekä vaikuttanut kuntien koulutus- tai kulttuuripalveluiden kehittämiseen.

Viime vuonna palkinnon sai Lohjan kaupunginjohtaja Simo Juva.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.