YLE 20130201 Helsinki. YLE:n johtokunta.

Yleisradion julkaisujohtaja Ismo Silvo Kuva: Yleisradion kuvapalvelu

Yle nopeuttaa teräväpiirtoon siirtymistä, näin todetaan yhtiön tuoreissa tv-jakelulinjauksissa. Yle pyrkii saamaan kaikki neljä televisiokanavaansa jakeluun teräväpiirtona viimeistään vuoden 2014 alkupuolella. Yle haluaa näin edistää HD-tekniikan käyttöönottoa Suomessa.

“Television kehitys vie kohti laadukkaampaa ja elämyksellisempää kuvaa. Suomalainen yleisö odottaa, että se pääsee nauttimaan tästä kehityksestä”, arvioi julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Yle haluaa tarjota teräväpiirtosisällöt antennijakelijoille, kaapelijakelijoille ja IPTV:lle samoin ehdoin. Näin operaattorit voivat “vapaasti Pasilasta” -periaatteen mukaisesti jakaa Ylen HD-sisältöjä omissa verkoissaan. Ensisijainen tavoite on, että ainakin kaapeliverkoissa on laaja Ylen HD-kanavatarjonta heti ensi vuodesta alkaen.

Nykyinen digitelevision SD (standard definition) kuvanpakkaus- ja jakelutekniikka palvelee suurta yleisöä hyvin vielä 10–15 vuotta. Ylen tv-kanavat Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema ja Yle Fem jatkavat nykyisellä tekniikalla näillä näkymin jopa 2026 saakka, ellei markkinatilanne muutu ennakoitua nopeammin.

Ylen teräväpiirtosisältöjen määrä kasvaa. Lisääntyvän tarjonnan mahdollistavat studiotekniikan uudistukset. Tampereella tekniikan päivitys valmistui jo alkuvuodesta ja tällä hetkellä uudistetaan Pasilan studioita. Myös hankintaohjelmat ostetaan aina teknisesti mahdollisimman hyvälaatuisina versioina. Vuonna 2015 Yle tuottaa lähes kaiken oman tv-ohjelmistonsa HD-laatuisena.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.