941989_521435131227343_1477307208_n

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.)

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori vierailee Itä- ja Kaakkois-Aasiassa 19.-27.10.2013. Kohteina ovat Indonesia, Kiina, Etelä-Korea ja Singapore. Ministerin mukana on kaksi erillistä yritysvaltuuskuntaa, toinen Etelä-Koreassa ja toinen Indonesiassa.

Ministerin kierros alkaa Etelä-Koreassa, jossa hän vierailee 19.-22.10. Soulissa ja maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Pusanissa. Matkan teemat keskittyvät teknologia- ja energiasektorin ympärille. Soulissa ministeri Vapaavuori osallistuu esimerkiksi Pohjoismaisen Design-näyttelyn avajaisiin, Pusanissa hän tutustuu maan telakkateollisuuteen.

Singaporessa (23.10) elinkeinoministeri isännöi kansainvälisten Singaporen matkailumessujen Suomen osastoa sekä tapaa maan varakauppa- ja teollisuusministeri S Iswaranin.

Yritysvaltuuskunnan kanssa tehdyn Indonesian osuuden (24.-25.10.) painopisteinä ovat energia ja ympäristö, metsäteollisuus, kaivosteknologia, hyvinvointi (ml. ruokaturvallisuus) sekä koulutus. Vapaavuori tapaa Jakartassa myös kolme ministeriä: kauppa-, tutkimus- ja teknologia sekä talousministerit.

Elinkeinoministerin Aasian matkan viimeisenä osuutena 27.10. on vierailu Shanghaissa järjestettävään Pujiang Innovation Forumiin. Kiinan tiede- ja teknologiaministeriön järjestämä tapahtuma tarjoaa eri maille mahdollisuuksia esitellä omia innovaatioitaan ja yritysten liiketoimintamahdollisuuksia maassa. Tänä vuonna Suomi on erikseen kutsuttu tapahtuman teemamaaksi. Foorumissa järjestetään erillinen teemaosuus Suomen ympärille.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.