James_Hirvisaari029_NET

Kansanedustaja James Hirvisaari

James Hirvisaari spekuloi sähköpostissa muun muassa sillä, auttaisiko hänen mahdollinen eroamisensa eduskuntaryhmästä puoluetta.

Perussuomalaisista erotettu kansanedustaja James Hirvisaari on vastannut päätökseen blogissaan julkaisemalla vanhan sähköpostinsa.

Hän sanoo lähettäneensä sähköpostin eduskuntaryhmälle kahdeksan kuukautta sitten.

Hirvisaari spekuloi sähköpostissa muun muassa sillä, auttaisiko hänen mahdollinen eroamisensa eduskuntaryhmästä puoluetta.

– Olen tullut politiikkaan pelkästään tukemaan perussuomalaisia, ja jos eroamalla edistäisin puolueen menestystä, voisin ihan hyvin siirtyäkin sivuun, hän kirjoittaa sähköpostissa

Kansanedustaja James Hirvisaaren julkaisema sähköposti kokonaisuudessaan:

Kommenttina puoluehallituksen päätökseen tänään 4.10.2013 erottaa minut puolueesta julkaisen seuraavan sähköpostiviestin, jonka lähetin eduskuntaryhmälle kahdeksan kuukautta sitten.

Lähettäjä: Hirvisaari James
Lähetetty: 1. helmikuuta 2013 23:28
Vastaanottaja: JL Edustajat/ps
Aihe: Voimavara vai rasite?

(Eduskuntaryhmän talvipäiville)

Perussuomalaisten hallitushaaveet

Kuulostaa ehkä minun sanomanani yllättävältä, mutta perussuomalainen puolue saattaa ajautua kriisiin, jos emme osaa ajoissa varautua tulevaan.

Nyt en tarkoita eduskuntaryhmän puheenjohtajistovalintoja, en tarkoita puolueen sisällä vaikuttavia erilaisia poliittisia painotuksia, en tarkoita henkilöiden valtataisteluja enkä myöskään mahdollisia erimielisyyksiä puolueohjelmamme suhteen.

Katseeni tähyilee kauemmas.

Jos PS hamuaa jatkossa hallitukseen, niin kuin se toki tekeekin, muut ryhmät saattavat haluta eristää puolueen niin, että hallitusvastuu ei tule kysymykseenkään. Ei siinäkään tapauksessa, vaikka PS olisi ylivoimaisesti suurin puolue. Minkäs teet, jos kukaan ei halua tehdä yhteistyötä?

Näimme, kuinka hallintovaliokunnan perussuomalainen puheenjohtaja joutui vaihtoon muiden puolueiden asettaman paineen takia.

Maahanmuuttoteemat ovat osaltaan olleet lennättämässä puoluetta huimaan nousuun. Mutta jatkuvat rasismisyytökset ja median nostattamat kohut vaikuttavat ajan oloon niin, että niitä aletaan pitää tosina. Paine kasvaa, eikä silloin ole merkitystä sillä, onko syytöksillä todellisuuspohjaa. Merkitystä on vain mielikuvalla.

Soini lienee jatkossa entistäkin vaikeammassa tilanteessa. Esimerkiksi minuun ja joihinkin kollegoihin on lyöty äärioikeistolaisen rasistin leima. Leima on aiheeton, mutta siihen uskoo myös osa oman ryhmän jäsenistä. Yksi strateginen siirto olisi helpottaa Soinin asemia ja irtautua ryhmästä. Vaikka sellainen ratkaisu olisi mielestäni täysin epäreilu, itselleni ei sekään vaihtoehto olisi mahdoton. Olen tullut politiikkaan pelkästään tukemaan perussuomalaisia, ja jos eroamalla edistäisin puolueen menestystä, voisin ihan hyvin siirtyäkin sivuun. Itsellänihän ei ole minkäänlaista vallanhimoa eikä poliittisia urasuunnitelmia eikä siinä mielessä mitään menetettävääkään.

Mitä sitten moinen temppu oikeasti vaikuttaisi puolueen suosioon ja yhteishenkeen, paikallistason toimintaan ja äänestäjiin, on arvoitus. Luullakseni yhden henkilön siirtyminen sivuun ei vaikuttaisi yhtään mitään. Mutta jos se synnyttäisi ketjureaktion ja jos puolue alkaisi tinkiä maahanmuuttopolitiikan tiukentamisen vaatimuksistaan, alamäki olisi varma.

Pidän politiikkaa aatteiden kilpailuna. Itse arvostan reilua peliä, mutta valitettavasti reiluus on näistä kuvioista hyvin kaukana. Ajattelen niin, että yhden puolueen eristäminen muiden toimesta olisi demokratian halveksimista. Ja vaaleilla valitun kansanedustajan eristäminen olisi äänestäjien pilkkaamista.

Puskemmeko edelleenkin täydellä rintamalla ja vahvalla yhteishengellä eteenpäin toisiamme tukien vai onko meidän ajoissa varauduttava tulevaan ja pyrittävä varjeltumaan ongelmilta tekemällä radikaaleja toimenpiteitä?

Minulla ei ole siihen kysymykseen viisautta vastata, mutta suhtaudun avoimin mielin kaikkiin vaihtoehtoihin. Tarvitsemme Kaj Turusenkin peräänkuuluttaman strategian; olemme valintojen edessä.

Ystävällisesti

James Hirvisaari

Aiheesta aiemmin: Perussuomalaisten James Hirvisaari erotettiin puolueesta

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.