645764386583

Suomen Silmälääkäriyhdistys ja Suomen Plastiikkakirurgiyhdistys vetoavat jääkiekkoharrastajiin, jotta he ryhtyisivät toimeen silmätapaturmien estämiseksi. KYSissä on hoidettu jo kolmea jääkiekkoilijaa, jotka ovat saaneet pahan silmävamman törmättyään jääkiekkovarustuksien säilytykseen käytettyyn varustehenkariin. Lääkärit vetoavat nyt jääkiekkoharrastajiin, jotta varustehenkarit sijoitettaisiin turvallisesti tai niistä luovuttaisiin kokonaan.

Jopa elinikäinen vamma

Tämä vammamekanismi voi pahimmillaan vaarantaa yläluomen verenkierron ja aiheuttaa silmämunalle vaurion. Yksi vammautuneista on aikuinen ja kaksi muuta 11-12-vuotiaita. Kaikki onnettomuudet ovat tapahtuneet eri puolilla Itä- ja Keski-Suomea, viimeisin tapaus sattui viikko sitten, syyskuun lopussa.

KYSin silmälääkärit ja plastiikkakirurgit yhdessä erikoisalayhdistystensä kanssa esittävät huolensa näistä tapaturmista ja pyytävät jääkiekkoharrastajia ja heidän läheisiään sekä jäähallien kulkureiteistä ja pukutiloista huolehtivia henkilöitä huomioimaan kyseisen vaaran. Toisenlainen teline varusteiden säilytykseen voisi olla turvallisempi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.