Kokouksessa keskustellaan muun muassa ydinaseriisunnasta sekä lasten, alkuperäiskansojen ja muiden heikommassa asemassa olevien ihmisryhmien oikeuksista.

Pohjoismaat valmistelevat Suomen johdolla yhteistä ajankohtaiskeskustelun aihetta parlamenttien roolista kemiallisten aseiden käyttökiellon valvonnassa ja asevarastojen tuhoamisessa. Keskustelunaiheista äänestetään yleiskokouksen ensimmäisessä istunnossa.

Suomesta kokoukseen osallistuvat kansanedustajat Maria Lohela (ps., valtuuskunnan puheenjohtaja),  Pertti Hemmilä (kok.), Saara Karhu (sd.), Osmo Soininvaara (vihr.) ja Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.).

Vuonna 1889 perustettu IPU (Inter-Parliamentary Union) on maailman vanhin ja laajapohjaisin parlamenttien välinen yhteistyöjärjestö. Siihen kuuluu nykyisellään 162 parlamenttia tai niitä edustavaa kansallista IPU-ryhmää.  IPU on foorumi parlamentaarikkojen väliselle kansainväliselle vuoropuhelulle. Järjestön päätarkoitus on edistää parlamentarismia, demokratiaa ja ihmisoikeuksia.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.