James_Hirvisaari029_NET

Kansanedustaja James Hirvisaari

Perussuomalaisista erotettu asikkalalainen kansanedustaja James Hirvisaari arvioi lauantaina blogissaan entisiä puoluetovereitaan. Suurimmat haukut sai eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner.

Hirvisaaren mukaan Ruohonen-Lerner on “äärimmäisen huono ryhmänjohtaja, kiukkuinen ja pahantuulinen, ihmissuhdehallinta ala-arvoista. Omassa kansanedustajan työssään hyvinkin ahkera. Puukottaja, puolueen varsinainen hajottaja”.

Hirvisaari sanoo Ruohonen-Lernerin haukkuneen omia ilkeästi julkisuuteen päin, erityisesti Halla-ahoa, Hakkaraista, häntä itseään sekä puoluetoimiston väkeä.

Hirvisaari näkee punaista myös kansanedustajien Tom Packalén ja Mari Tolppanen kohdalla. Packalénia hän pitää puukottajana ja puolueen hajottajana.

Koska monet kollegat ovat äskettäin avautuneet medialle ja täyttäneet lehtien palstatilaa kertomalla, millaisina he minut näkevät, niin minäkin tässä nyt vastavuoroisesti annan lyhyen luonnehdintani heistä jokaisesta.

Plussat ja miinukset nimen jäljessä kuvaavat omaa näkemystäni henkilön kapasiteetista nähdä porukka joukkueena ja kyvystä toimia ryhmän yhteishengen lujittamiseksi.

Eerola, Juho  +++ (Kymen vaalipiiri)

Fiksu, huumorintajuinen ja rohkea pitkätukka. NUIVA eli maahanmuuttopolitiikan kriitikko.

Elomaa, Ritva +++ (Varsinais-Suomen vaalipiiri)

Reilu ja kiva nainen, kaikkien kaveri, sata pistettä.

Hakkarainen, Teuvo +++ (Keski-Suomen vaalipiiri)

Symppis, kansansuosikki, rento kansanmies. TAKUUNUIVA, ilmaisee haittamaahanmuuton ongelmat rohkeasti ja lahjakkaasti kansan kielellä.

Halla-aho, Jussi +++ (Helsingin vaalipiiri)

Jäsentelee älykkäästi ja asettelee sanansa rauhallisen taitavasti. TAKUUNUIVA, genren ÄLY.

Heikkilä, Lauri +++ (Varsinais-Suomen vaalipiiri

Erittäin luotettava, hyväntahtoinen, puolueen puurtaja. Oli aiemmin merkittävässä määrin mukana puolueen erinomaisten vaaliohjelmien laadinnassa, nyt jostakin käsittämättömästä syystä syrjäytetty niistä hommista.

Hongisto, Reijo +++ (Vaasan vaalipiiri)

Reilu poliisimies isolla ärrällä, huomioi hienosti kaikki ihmiset. Naapurihuoneen asukki, joka kailottaa.

Immonen, Olli +++ (Oulun vaalipiiri)

TAKUUNUIVA. Piste. Ei kun satakymmenen pistettä. Immonen ei petä eikä kaveria jätä.

Jalonen, Ari ++ (Satakunnan vaalipiiri)

Rakentava asenne, sovittelija, ihan hyvä tyyppi. Jaarittelija, pitkäsanainen, haluaa kommentoida joka asiaa.

Joutsenlahti, Anssi +++ (Satakunnan vaalipiiri)

Lempeä pappismies ja koko joukkueen kokoaja ja isähahmo. Ilman Anssia joukkue olisi henkisesti ja tietenkin myös hengellisesti huomattavasti köyhempi. Anssi sanoo rohkeasti mielipiteensä, mutta ihan vihoviimeisenä olisi kivittämässä omaa joukkuetta. Paimenen asenne.

Jurva, Johanna +++ (Uudenmaan vaalipiiri)

Oikeasti hyväsydäminen, kaikin puolin ihana ihminen.

Juvonen, Arja + (Uudenmaan vaalipiiri)

Huumorintajuinen, välitön ja puhelias tyyppi. Joskus säksätys ärsyttää, mutta Arja on kiva. Tuliko lakivaliokuntaan pelkästään omaa agendaansa eli puolueohjelman vastaista homoasiaa ajamaan?

Jääskeläinen, Pietari +++ (Uudenmaan vaalipiiri)

Todella fiksu ja ystävällinen mies ja politiikan moniosaaja. Pietarilla ei pipo kiristä, aina hymy naamalla.

Kettunen, Pentti + (Oulun vaalipiiri)

Väsyttävän hidaspuheinen jaarittelija, mutta politiikan kokonaishallintansa erinomainen; Pentti on todella hyvin ”kartalla”. Vanhanaikainen politiikan ketkuilun taituri, mutta Pentti on silti selvästi plussalla.

Kivelä, Kimmo + (Pohjois-Savon vaalipiiri)

Mahtavaääninen mies, ei tarvitsisi salissakaan mikrofonia. Itse kova puhumaan, mutta ei oikein jaksaisi muita kuunnella.

Kokko, Osmo +++ (Pohjois-Karjalan vaalipiiri)

Yksi positiivisimmista tyypeistä, vanhan liiton miehiä. Huumorintajuinen, osaa lahjakkaasti imitoida Veikko Vennamoa.

Koskela, Laila +++ (Pirkanmaan vaalipiiri)

Hiljainen puurtaja, ei pidä meteliä itsestään. Ei pienintäkään pahaa sanaa hänestä.

Lindström, Jari +++ (Kymen vaalipiiri)

Todella reilu kaveri, joka ymmärtää ryhmähengen päälle. Huumorintajuinen, tulee toimeen kaikkien kanssa. Ehdottomasti joukkueen parhaimmistoa.

Lohela, Maria ++ (Varsinais-Suomen vaalipiiri)

Äärimmäisen fiksu ja edustava nainen, joskus ehkä hiukan epämääräinen kannoissaan. Nuivan manifestin allekirjoittaja, mutta onko oikeasti nuiva?

Louhelainen, Anne +++ (Hämeen vaalipiiri)

Politiikan peluri, jolla hyvä vainu ja tilannetaju. Todella huumorintajuinen, ei erityisen nuiva. Yksi niistä harvoista edustajista, jotka minut edes joten kuten tuntevat. Olisiko siinä meille meppi Hämeen piiristä?

Mattila, Pirkko ++ (Oulun vaalipiiri)

Asialinjalla, ei erityistä moitittavaa, ei erityistä kehuttavaa. Suorasanainen Pirkko ei ole ihan väritön persoona.

Mäkipää, Lea +++ (Pirkanmaan vaalipiiri)

Erinomaisen ahkera salikeskusteluihin osallistuja, ihmisenä lämmin ja varmasti hyväntahtoinen, arvostan häntä ja asennettaan suuresti.

Mäntylä, Hanna +++ (Lapin vaalipiiri)

Fiksu nuori nainen, yksi puolueen tulevaisuuden toivoista.

Mölsä, Martti +++ (Pirkanmaan vaalipiiri)

Rauhallinen maltin mies, puhuu vakaasti ja vakuuttavasti, pysyy luotettavasti linjassa.

Niikko, Mika +++ (Uudenmaan vaalipiiri)

Aidosti ja näkyvästi kristitty ihminen, jolla virtaa riittää. Joka ikiseen asiaan pitää saada sanoa jotakin.

Niinistö, Jussi +++ (Uudenmaan vaalipiiri)

Kaikkien arvostama yli puoluerajojen, luotettava, reilu, tulevaisuuden toivo ja varmasti seuraava puolueen puheenjohtaja. Takuulla suomenmielinen, aidosti perussuomalainen.

Oinonen, Pentti +++ (Pohjois-Savon vaalipiiri)

Rohkea, luotettava kansanmies, joka ei pelkää ketään eikä mitään, ainoa joka uskaltaa sanoa joskus jopa Soinille vastaan.

Packalén, Tom — (Helsingin vaalipiiri)

Vihreisiin kallellaan, antinuiva. Luulin aluksi reiluksi kaveriksi, mutta se oli väärä luulo. Hän on PUUKOTTAJA, puolueen hajottaja, on haukkunut omia julkisuuteen päin, oli erityisen äänekkäästi vaatimassa avustajani Helena Erosen erottamista ja myös minun erottamistani eduskuntaryhmästä.

Ruohonen-Lerner, Pirkko — (Uudenmaan vaalipiiri)
Äärimmäisen huono ryhmänjohtaja, kiukkuinen ja pahantuulinen, ihmissuhdehallinta ala-arvoista. Omassa kansanedustajan työssään hyvinkin ahkera. PUUKOTTAJA, puolueen varsinainen hajottaja, on haukkunut omia ilkeästi julkisuuteen päin (erityisesti Halla-ahoa, Hakkaraista ja minua sekä puoluetoimiston väkeä. Aivan erityisesti sen jälkeen, kun ehdotin ryhmälle ryhmäjohtajan vaihtamista Jussi Niinistöön, vaino on ollut määrätietoisen kylmää). Pelkää ja nuolee mediaa, ehdottomasti ryhmän vahingollisin henkilö puolueelle.

Saarakkala, Vesa-Matti +++ (Vaasan vaalipiiri)

Jo nuorena politiikan konkari, ahkera, aikaansaapa. NUIVA henkilö, asenne kohdallaan, rehti suomalainen.

Soini, Timo   +/-  (Uudenmaan vaalipiiri)

Loistava puoluejohtaja, huono ihmisjohtaja, huonotuulinen jyrä. Uskomattoman lahjakas populisti (positiivisessa mielessä). Kuuntelee kenties vääriä neuvonantajia. Median palloteltavissa mutta halveksii sosiaalista mediaa. Kaiketi suurin ja ehkä myös ainoa virheensä on ollut kyvyttömyys puolustaa omiaan. Ei ole laisinkaan nuiva, häpeää maahanmuuttokriittisiä kollegojaan ja puolueen jäseniä. Välttelee, minuun ei ole halunnut koskaan tutustua, eli minua ei laisinkaan tunne.

Soukola, Ismo ++ (Hämeen vaalipiiri)

Hiukan sarkastinen, vakavamielinen poliisimies. Ärsyyntyy helposti ja sanoo suoraan, mutta hetken päästä kaikki on taas ok.

Tolppanen, Maria — (Vaasan vaalipiiri)

Ex-marxilainen toimittaja, aina (kovassa) äänessä. Todella taitava ja rohkea sanankäyttäjä. Ratsastaa maahanmuuttokritiikillä, silti antinuiva. PUUKOTTAJA, puolueen hajottaja, on haukkunut omia julkisuuteen päin.

Tossavainen, Reijo +++ (Kymen vaalipiiri)

Tolkun mies, ankara mediakriitikko, ymmärtää erinomaisen hyvin sosiaalisen median merkityksen, todellinen rakentaja.

Turunen, Kaj ++ (Etelä-Savon vaalipiiri)

Tiukan paikan tullen vaikea tehdä päätöksiä? Ei paha ihminen, erinomaisen huumorintajuinen solmiofriikki. Tekee aivan erinomaisen hyvää työtä talousvaliokunnassa.

Tuupainen, Kauko +++ (Keski-Suomen vaalipiiri)

Ikämies Kake on loistotyyppi, aina hyvällä tuulella, hyvän hengen luoja. Kova puhumaan, puheenvuoropyyntö tulee joka asiaan.

Virtanen, Pertti +++ (Pirkanmaan vaalipiiri)

Todellinen taiteilija, huipputyyppi, ryhmän terapeutti, puhuu huumorin puolesta kireäpipoisuutta vastaan, sata pistettä ja taiteilijamerkki!

Vähämäki, Ville ++ (Oulun vaalipiiri)

Rauhallinen, hidaspuheinen, insinööriaivoinen analysoija. Hyvin motivoitunut työhön.

Väätäinen, Juha ++ (Helsingin vaalipiiri)

Juhalla on niin vahvat mielipiteet joka asiaan, että sanojen painoarvo joskus hiukan heikkenee. Tällä miehellä on ehtymätön energiavarasto, tekee todella kovasti työtä puolueen eteen.

Timo Soini johtaa laumaansa suvereenisti, ja eduskuntaryhmän jäsenet joutuvat lammastelemaan. Kuten edellä ilmenee, rivikansanedustajat ovat suurimmaksi osaksi mielestäni aivan erinomaisen hienoa väkeä. He ovat sydämellä mukana ja aidosti hienon kansanliikkeen ihmisiä. Heitä ei voi syyttää siitä, että he ovat aina Soinin kannalla. Heidän on yksinkertaisesti siten parempi olla, koska olisi hölmöä asettua Soinia vastaan. Enpä ole minäkään koskaan asettunut, sillä olen nähnyt kirkkaasti hänen merkityksensä puolueen luojana ja todella suurena johtajana. Hänellä on kyky tehdä myös raskaita päätöksiä, joista yksi on erottamiseni. Mutta yksimielisiksi mainostetut ryhmäpäätökset eivät tietenkään aina ole aidosti yksimielisiä, vaan erimielisten keskustelujen jälkeen yksimielisyydestä sovitaan. Se on ilmeisesti yleinen mutta mielestäni typerä ja vanhanaikainen tapa politiikassa. Miksei voi sanoa suoraan, että ”tästä oli erimielisyyttä, mutta tämä kanta voitti äänestyksessä”?

Lopuksi vielä muutama luonnehdinta muista merkittävistä henkilöistä puolueessa:

Riikka Slunga-Poutsalo +++ (puoluesihteeri)

Hurmaantunut uudesta työstään, takuuvarmasti nainen paikallaan. Motivoitunut tehtäväänsä, esiintymistaitoinen ja sanavalmis politiikan osaaja.

Matti Putkonen +++ (työmies)

Vaikeiden tilanteiden hallinnan mestari. Suoranainen aarre puolueelle. Ainoa henkilö, joka kuunteli aidosti asianosaisia hihamerkkikohun yhteydessä. Arvostan todella korkealle.

Matias Turkkila +++ (päätoimittaja)

Kokoaja, rakentaja, ystävällinen, helposti lähestyttävä. NUIVA hommailija.

Simon Elo — (PS Nuorten puheenjohtaja)

Ratsastaa maahanmuuttokriittisyydellä, mutta ei taida itse ihan oikeasti olla sitä. PUUKOTTAJA, on haukkunut omia julkisuudessa. Monet nuoret ovat tympääntyneet hänen itsetehostukseensa. Perussuomalaisilla nuorilla on superhieno meininki, ja arvostan heitä todella paljon, mutta hengen ja tulen jatkumisen varmistamiseksi puheenjohtaja olisi syytä vaihtaa.

Jari Ronkainen +++ (Hämeen piirin puheenjohtaja)

Kaikin puolin aivan huipputyyppi, todellakin mies paikallaan. Jumalan lahja Hämeen piirille. Erittäin pidetty henkilö, reilu ja aina oikeudenmukainen ja tasapuolinen kaikkia kohtaan. Pitää varmasti sanansa niin kuin suomalaiselle miehelle sopiikin.

Lulu Ranne + (Hämeen piirin 1. varapuheenjohtaja)

Aatemaailma ei välttämättä ihan aidosti perussuomalainen. Kehityskelpoinen, lahjakas ihminen. Antinuiva, ei maahanmuuttokriittinen, ei kannata pakkoruotsin poistamista. Sanoutunut irti uuden puoluesihteerin ja Jussi Halla-ahon edustamasta maahanmuuttokritiikistä. Hänen tärkein agendansa ei liene perussuomalainen kansanliike vaan oma poliittinen ura.

Asikkalan perussuomalaiset +++++ (paikallisyhdistys)

Kaikki aivan superloistavaa porukkaa. Aivan lyömätön yhteishenki. Kuntavaaleissa Hämeen vaalipiirin paras tulos (18%). Jos kaikki sujuisi puolueessa ja koko Suomessa kuten Asikkalassa, kaikki olisi mahdollista.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.