rinne_antti_nettipieni

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinteen mielestä on ironista, että Elisa ilmoittaa kansainvälisenä Kunnon työn päivänä mittavista irtisanomisista ja 100 työpaikan ulkoistuksesta Intiaan.

Elisa jatkaa kansainvälisenä Kunnon työn päivänä syksyn ikävien irtisanomisuutisten linjaa. Lisäksi yritys siirtää tärkeitä tietohallintopalvelujaan Intiaan asti.

-Näyttää siltä, että ulkoistuksilla halutaan pidemmällä aikavälillä polkea suomalaisia työehtoja. Meidän mittapuulla työ tehdään Intiassa niin pienellä palkalla, että sitä voidaan kutsua riistotyövoimaksi. On ironista, että tästä ilmoitetaan kansainvälisenä Kunnon työn päivänä, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne sanoo.

Valtio on Solidiumin kautta Elisan suurin yksittäinen omistaja 10 prosentin omistusosuudellaan.

-Valtiovalta on keväästä asti vaatinut työmarkkinajärjestöjä sopimaan maltillisesta keskitetystä työehtosopimusratkaisusta, jolla saadaan vakautta työmarkkinoille ja säilytettyä työpaikkoja. Liitoilla on keskitetyn mukaiset sovellusneuvottelut meneillään, mutta työpaikkoja katoaa viikoittain tuhansia ja monissa irtisanovissa yrityksissä valtio on merkittävä omistaja. Tilannehan muistuttaa ihan huijausta. Valtion omistajapolitiikka on surkeaa ja ammattitaidotonta, Rinne toteaa.

Elisa ilmoitti tänään ulkoistavansa tietohallintonsa intialaiselle Tata Consulting Servicelle ja kansainväliselle Amdocsille. Ulkoistus koskee noin 100 työpaikkaa. Lisäksi suoria irtisanomisia on noin 70 ja vapaaehtoisia järjestelyjä noin 30.

Elisalla on noin 2000 toimihenkilöä, jotka ovat Pron työehtosopimuksen piirissä. Elisan pääluottamusmies kommentoi tilannetta iltapäivällä, kun luottamusmiehet ovat ensin ehtineet tavoittaa kaikki irtisanottavat ja ulkoistettavat toimihenkilöt.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.