Wallin_Markku

Työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Markku Wallin

Työ- ja elinkeinoministeriö ja ulkoasiainministeriö teettävät ulkomaalaisten metsämarjanpoimintaa koskevan selvityksen. Selvityshenkilöksi asetetaan työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Markku Wallin.

Selvityshenkilön tehtävänä on kartoittaa kokemukset nykytilanteesta ja siihen liittyvistä epäkohdista. Selvityshenkilön tulee jättää kehitysehdotuksensa helmikuun 2014 loppuun mennessä.

Selvityshenkilö tekee yhteistyötä eri ministeriöiden, viranomaisten, marjanpoimintayritysten ja asianosaisten maiden Suomen suurlähetystöjen kanssa. Selvitystyössä kuullaan kansainvälisiä asiantuntijatahoja ja keskeisiä järjestöjä, kuten kansainvälistä maahanmuuttojärjestöä (IOM), kansainvälistä työjärjestöä (ILO). Työn aikana on konsultoitava myös keskeisiä työmarkkinajärjestöjä ja elintarviketeollisuutta sekä kartoitettava marjanpoimijoiden kokemuksia marjanpoiminnasta.

Selvityshenkilön työn tueksi asetetaan taustaryhmä, jossa on edustus ulkoasiainministeriöstä, työ- ja elinkeinoministeriöstä, sisäministeriöstä, sosiaali- ja terveysministeriöstä ja ympäristöministeriöstä.

Selvitystyössä on otettava huomioon ulkoministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön ja sisäministeriön vuonna 2011 teettämä selvitys ulkomaalaisten metsämarjanpoimijoiden tilanteesta sekä Metsämarjanpoimijat-hankkeen loppuraportti vuodelta 2007.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.