73169ce4a606c14fb49be1c6e64c043d_1103_df1

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton keräämien ennakkotietojen mukaan Suomessa hukkui syyskuussa 6 miestä ja yksi lapsi. Lisäksi yksi kesäkuusta kadonnut löytyi syyskuussa. Peräti neljässä tapauksessa hukkumissyy ei ole tiedossa. Tänä vuonna kaikista hukkumistapauksista noin joka viidennessä syy ei ole tiedossa.

Viime vuonna syyskuussa hukkui 9 miestä ja 2 naista. Syyskuun loppuun mennessä on tänä vuonna hukkunut yhteensä 96 henkilöä: 81 miestä ja 15 naista. Vuonna 2012 vastaava luku oli 92 (80 miestä ja 12 naista). Lämmin kesä lisäsi erityisesti uidessa tapahtuneita hukkumisia.

Eniten hukkumisia on tapahtunut Etelä-Suomessa (24 henkilöä) Itä-Suomessa (21 henkilöä), sekä Länsi- ja Sisä-Suomessa (20 henkilöä). Vuonna 2012 eniten hukkumisia vastaavana ajanjaksona tapahtui samoin Itä-Suomessa (26 henkilöä) ja Etelä- sekä Länsi- ja Sisä-Suomessa (18 molemmissa).

Hukkumistiedote syyskuu 2013

Tänä vuonna hukkuneista, joiden iästä on ollut maininta, peräti 75 % on ollut 50-vuotiaita tai vanhempia.

SUH muistuttaa veneilijöitä pelastusliivien tärkeydestä: niiden pitää olla oikeanlaiset ja ne pitää pukea oikein päälle. Monella hukkuneista olisi ollut huomattavasti paremmat edellytykset selviytyä, jos heillä olisi ollut pelastusliivit päällä. Alkoholin käyttöä vesillä tulee välttää. Pintaveden lämpötila on tippunut liki koko maassa alle 10 asteeseen, joten hypotermian vaara on jo merkittävä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.