iPad-ad-Alive-education-001

Jos hipaisunäytöillä surffaa monta tuntia päivässä, voi tuloksena olla jomottavat peukalot, kertoo Työterveyslaitoksen TTT-lehti. Tyypillisiä vaivoja ovat lehden mukaan sormien puutuminen, kuumotus, turvotus ja erilaiset kivut.

Työterveyslaitoksen tietokonetyön ergonomiaan perehtynyt tutkimusinsinööri Risto Toivonen sanoo käsivammojen liittyneen aiemmin käsillä tehtävään työhön. Nyt vaivat näyttäisivät olevan varsinkin nuorten riesana, sillä nämä käyttävät puhelintaan eniten.

Nuorten lisäksi vaivoista kärsivät lehden mukaan naiset.

“Naisilla on ylipäänsä enemmän niska- ja hartiaseudun särkyjä kuin miehillä. Älypuhelimet ovat aika isoja, ja siksi niitä voi olla hankala käsitellä. Tulossa on tabletin ja puhelimen välimuotoja, joissa tämä ongelma korostuu entisestään”, Toivonen sanoo.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.