Cell-phone-in-hand

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on selvittänyt törkeän varkauden, jossa Vantaan Hobby hallista anastettiin reilun puolentoista vuoden aikana elektroniikkaa yhteensä noin 100 000:n euron arvosta.

Anastukset alkoivat vuoden 2012 alkupuolella ja jatkuivat syyskuuhun 2013. Elektroniikkatuotteita anastettiin usealla eri kerralla yhteensä 190 kappaletta ja pääasiassa ne olivat älypuhelimia ja tabletteja. Tapauksen tutkinta alkoi, kun Hobby hall oli omissa tarkastuksissaan huomannut selittämätöntä hävikkiä.

Poliisi epäilee teosta Hobby hallissa työskennellyttä vuonna 1979 syntynyttä vartijaa. Vartija on kuulusteluissa myöntänyt syyllisyytensä. Vartija on kertomansa mukaan anastanut tuotteita useilla eri kerroilla työpäivänsä päätteeksi kun muut työntekijät olivat jo lähteneet. Anastetut tuotteet on pääasiassa myyty eteenpäin ilman kuittia mm. huuto.net ja tori.fi sivustojen kautta. Vartija on ollut asian johdosta vangittuna ja asia siirtyy lähiaikoina syyteharkintaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.