Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen päätti 11.10.2013 määrätä toimitettavaksi erityisen kuntajakoselvityksen Hollolan kunnan, Hämeenkosken kunnan, Iitin kunnan, Kärkölän kunnan, Lahden kaupungin ja Nastolan kunnan välillä.

Ministeri on asettanut kuntajakoselvittäjäksi varatuomari Seppo Huldénin. Huldénin tehtävänä on laatia selvitys, jonka perusteella voidaan arvioida edellytyksiä yhdistää edellä mainitut kunnat tai osa kunnista.

Selvityksen toimikausi alkaa 1.11.2013 ja päättyy selvityksen valmistuttua, kuitenkin viimeistään 30.9.2014 mennessä.

Iitin kunta, Kärkölän kunta, Lahden kaupunki ja Nastolan kunta ovat tehneet kesäkuussa 2013 valtiovarainministeriölle esityksen erityisen kuntajakoselvityksen käynnistämisestä. Hallitus on osana kehyskannanottoaan keväällä 2013 todennut, että se varautuu asettamaan suurimmille kaupunkiseuduille erityiset kuntajakoselvittäjät vuoden 2013 aikana.

Asettamispäätös

Valtion erityinen kuntajakoselvitys valtiovarainministeriön sivuilla

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.