hyvinkaa_2360
Fortum Oyj
Aamuyöllä 13.10. alkanut kova ja puuskittainen tuuli on aiheuttanut sähkönjakelun keskeytyksiä Fortumin verkkoalueella Pohjois-Suomessa. Paikoin viankorjaus saattaa jatkua huomiseen.

Ensimmäiset viat alkoivat kuuden aikaan ja sen piirissä oli kello 9.30 7780 asiakasta Kuusamon, Ranuan, Taivalkosken, Posion ja Pudasjärven alueella.

Fortum on vahvistanut henkilöstöä viankorjauksessa ja käyttökeskuksessa, jotta sähköt saadaan palautettua mahdollisimman pian. Heti sään salliessa aluetta tutkitaan helikopterilla kaikkien vikapaikkojen löytämiseksi. Alustavien arvioiden mukaan viankorjaus saattaa joillain alueilla kestää koko päivän. Tarkennamme arvioita päivän mittaan.

Kovan tuulen ennustetaan laantuvan iltaan mennessä. Viat johtuvat linjoille kaatuneista puista.

Tilanne klo 12:

Kaksi helikopteria on hälytetty lentotarkastuksiin. Ennuste on edelleen sama eli arvioimme saavamme sähköt palautettua kaikille asiakkaille tämän päivän aikana. Tarkemman arvion saamme helikopteritarkastusten jälkeen. Puolen päivän aikaan sähköttä oli 6600 asiakasta.

Tilanne klo 14:

Helikopteri on ilmassa paikallistamassa kovan tuulen aiheuttamia vahinkoja. Sähköjä on saatu tasaisesti palautettua pitkin päivää, tällä hetkellä sähköttömiä on noin 5000. Puuskaisen tuulen ennustetaan laantuvan iltaan mennessä. Asentajia ja työnjohtajia on lisätty kentälle sekä henkilöstöä asiakaspalveluun.

Tiedote klo 16.30:

Aamuyöllä alkanut kova ja puuskittainen tuuli on aiheuttanut sähkönjakelun keskeytyksiä Fortumin verkkoalueella Pohjois-Suomessa.  Ensimmäiset viat alkoivat kuuden aikaan aamulla. Vian piirissä on asiakkaita Kuusamon, Ranuan, Taivalkosken, Posion ja Pudasjärven alueella. Fortum on saanut sähköjä palautettua tasaisesti päivän aikana ja tällä hetkellä sähköttömiä on 3900. Noin 5000 asiakkaalle on saatu sähköt palautettua päivän aikana.

Viankorjaajien määrä kentällä on moninkertaistettu ja henkilöstöä asiakaspalvelussa ja käyttökeskuksessa on vahvistettu. Lisää asentajia saapuu illan aikana.  Aluetta on tutkittu ilmasta käsin helikopterin avulla kaikkien vikapaikkojen paikallistamiseksi. Verkosta on löytynyt myös vakavia vaurioita, joiden korjaaminen saattaa kestää aikaisemmin arvioitua kauemmin. Vauriot johtuvat linjoille kaatuneista puista, myös johtoja ja pylväitä on paikoin mennyt poikki. Vikoja korjataan siten, että ensin sähköt pyritään palauttamaan asukaskeskuksiin ja taajamiin.

Sähköt pyritään palauttamaan kaikille mahdollisimman pian, mutta tämän hetkisen arviomme mukaan pahimmin vaurioituneilla alueilla sähköt saadaan palautettua mahdollisesti vasta huomisen aikana. Tilannetta kartoitetaan edelleen kahdella kopterilla pimeän tuloon saakka. Erityisesti Joukamojärven eteläpuolella pyydämme asiakkaita varautumaan pidempään sähkökatkoon.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.