urpilainen_jutta_kasvo-7139

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sdp.)

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala eroaa. Ero on aina harmillinen, mutta ymmärrän Hautalan päätöksen. Ministerin tehtävää ei voi hoitaa, jos luottamus säröilee. Tapaukseen liittyy paljon yksityiskohtia, joista kaikista ei ole aivan selkeää kuvaa. Etenkin, kun olen itse tapahtumien aikana ollut ensin Yhdysvalloissa ja nyt Luxemburgissa.

Selväksi on käynyt kuitenkin se, mikä on epäselvää. Suomessa vallitsee epätietoisuutta omistajapolitiikan pelisäännöistä. Mitä on aktiivinen omistajaohjaus? Missä asioissa sitä on soveliasta poliittisen päättäjän harjoittaa? Ja millä tavoin?

Omistajapolitiikka on tärkeä osa hallituksen ja eduskunnan työtä. Valtion osittain tai kokonaan omistamat yhtiöt ovat yhteistä varallisuutta. Valtion on käytettävä omistamissaan yhtiöissä aktiivisesti omistajan ääntä.

Jotta näin voidaan täysipainoisesti tehdä ja odotuksiin vastata, tarvitaan Suomessa nyt perustavanlaatuinen keskustelu omistajapolitiikasta. Epätietoisuus sallitun ja soveliaan rajoista ei ole omistajaohjauksesta vastaavan ministerin, hallituksen, eduskunnan tai Suomen etu.

http://www.sdp.fi/fi/jutan-blogi/7139-perustavanlaatuinen-keskustelu-omistajapolitiikasta-tarpeen

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.