katainen-roomassa-552-275-B

Pääministeri Jyrki Katainen tapasi Roomassa 14. lokakuuta pääministeri Enrico Lettan. Ajankohtaiset talousaiheet sekä Lampedusan tragedia nousivat esille keskusteluissa.

“Suomi on mukana EU:n laajuisessa yhteistyössä, jotta Lampedusan kaltaisilta järkyttäviltä tapahtumilta voitaisiin jatkossa välttyä. Keskustelimme pääministeri Lettan kanssa Frontexin vahvistamisesta sekä lupasin selvittää Suomen mahdollisuuksia tarjota teknistä apua”, Katainen sanoi tiedotustilaisuudessa.

“Onnittelin pääministeri Lettaa päättäväisestä työstä viedä Italiassa läpi rakenneuudistuksia julkisen talouden kuntoon saamiseksi. Työ on alkanut tuottaa tulosta, eivätkä uudistukset ole todellakaan helppoja tai suosittuja. Italia on saanut alijäämänsä kuriin määrätietoisella ja vastuullisella talouspolitiikalla. Keskustelimme Euroopan tulevaisuudesta ja olimme yksimielisiä siitä, että EU- maiden jakaantuminen leireihin tulee välttää. Kansalaisten tulee tuntea EU:n toiminta reiluksi ja oikeudenmukaiseksi. Tärkeä osa tätä on se, että EU-lainsäädäntö on johdonmukaista ja tukee työllisyyttä ja yritysmaailmaa. Olemmekin pääministeri Lettan kanssa aktiivisesti tuoneet esille EU-lainsäädännön perkausta virtaviivaisempaan suuntaan.”

Lisäksi pääministeri Katainen tapasi Roomassa Italian presidentti Giorgio Napolitanon sekä piti Italian ulkopoliittisen instituutin järjestämässä tilaisuudessa puheen, jossa hän pohti reilun ja menestyvän Euroopan rakentamista.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.