guzenina_richardson_maria_kasvo-7153

SDP:n kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson

Guzenina-Richardson: Inhimillisyyttä syyrialaistytön tapaukseen

SDP:n kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson on jättänyt kirjallisen kysymyksen syyrialaistytön tapaukseen liittyen. Suomen maahanmuuttovirasto on kieltäytynyt ottamasta vastaan 4-vuotiasta tyttöä, joka on sairaana ja kielitaidottomana Venäjällä. Tytön lähisukulaisia on Suomessa valmiina ottamaan hänet vastaan. Tilanne on epäinhimillinen ja ministerin tulee vaikuttaa siihen, kirjallisessa kysymyksessä todetaan.

– Syyriasta on joutunut pakenemaan sodan vuoksi jo yli kaksi miljoonaa ihmistä. Pääosa päätyy Syyrian naapurimaiden pakolaisleireille. Monet pyrkivät myös Euroopan maihin johtuen pakolaisleirien huonoista oloista. Suomessa julkisuutta on saanut tapaus, jossa syyrialainen äiti ja nelivuotias tyttölapsi pyrkivät Suomeen Venäjän kautta.

– Matkustusasiakirjoissa olleiden puutteiden vuoksi äiti pidätettiin laittomasta maahantulosta epäiltynä ja on tällä hetkellä vankilassa. Nelivuotias tyttö on venäläisessä lastenkodissa. Tyttö ei puhu venäjää ja hänen on kerrottu olevan sairas. Tytön on saatava oikeutta ja inhimillinen kohtelu. Ministerin tulee nyt pystyä varmistamaan tämä, Guzenina-Richardson toteaa.

Kirjallisen kysymyksen varsinainen kysymysosa kuuluu: Mitä ministeri aikoo tehdä saattaakseen 4-vuotiaan tytön yhteen hänen Suomessa asuvien sukulaistensa kanssa?

Guzenina-Richardson jätti kysymyksen eduskunnan keskuskansliaan tänään. Kysymyksen ovat allekirjoittaneet hänen lisäkseen kansanedustajat Miapetra Kumpula-Natri(sd), Erkki Virtanen (vas), Pekka Haavisto (vihr), Jaana Pelkonen (kok), Elsi Katainen (kesk),Teuvo Hakkarainen(ps) ja Mika Niikko (ps).

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.