ChinaBuye-postilähetys

Kuvituskuvaa. Ei liity juttuun mitenkään.

Poliisille tehdään säännöllisesti rikosilmoituksia petoksista, joissa henkilö on tilannut jotakin yksityiseltä myyjältä, maksanut tuotteen, mutta ei ole kuitenkaan koskaan saanut sitä – korkeintaan tyhjän paketin. Suosittuja kaupankäynnin kohteita ovat mm. käytetyt puhelimet. Kuluttajansuojalaki ei koske yksityishenkilöiden välistä kauppaa.

Poliisi muistuttaa tekemään kaupat aina mieluiten kasvotusten. Tuotteen kunto kannattaa tarkistaa mahdollisimman tarkkaan etukäteen. Jos se ei ole mahdollista fyysisesti, pyydä tuotteesta mahdollisimmat tarkat kuvat ja tiedot.

Jos tavara toimitetaan postipakettina, pyydä se postiennakolla ja pyydä myyjää kirjaamaan lähetykseen, että “Vastaanottaja voi tarkistaa lähetyksen sisällön ennen maksamista.”. Tällöin voit varmistua, mitä olet ostamassa. Jos myyjä ei tähän suostu, silloin ostajan “hälytyskellojen” pitäisi alkaa soida. Poliisi toivottaa onnistuneita kauppoja, joissa sekä myyjä että ostaja ovat tyytyväisiä!

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.