Tuomioja_Erkki

Ulkoministeri Erkki Tuomioja vierailee Etelä-Koreassa ja Japanissa 16.-19.10.2013.

Etelä-Korean Soulissa ulkoministeri Tuomioja osallistuu Korean isännöimään kansainväliseen korkean tason kyberkonferenssiin. Tapahtuma on jatkoa Lontoossa 2011 ja Budapestissa 2012 järjestetyille kyberkonferensseille. Ministeri Tuomioja käyttää puheenvuoron konferenssin ensimmäisessä täysistunnossa torstaina 17. lokakuuta. Konferenssissa käsitellään kybertoimintaympäristöä seuraavien pääteemojen kautta: taloudellinen kasvu ja kehitys, sosiaaliset ja kulttuuriset hyödyt, kyberturvallisuus, kansainvälinen turvallisuus, kyberrikollisuus sekä kapasiteettien kehittäminen. Konferenssiin odotetaan osallistujia lähes sadasta maasta. Mukana konferenssissa ovat edustettuina valtioiden lisäksi myös kansainväliset organisaatiot, yksityinen sektori sekä kansalaisjärjestöt.

Ulkoministeri käy Soulissa myös kahdenväliset keskustelut Etelä-Korean ulkoministerin Yun Byung-sen kanssa. Keskustelussa ovat esillä muun muassa Suomen ja Etelä-Korean väliset suhteet, EU:n ja Etelä-Korean suhteet sekä ajankohtaiset kansainväliset kysymykset kuten Itä-Aasian turvallisuus ja Lähi-itä. Ulkoministeri tapaa myös Etelä-Korean presidentin Park Geun-hyen ja alustaa ASAN-instituutissa järjestettävässä rauhanvälistystä käsittelevässä keskustelutilaisuudessa. Kuluvana vuonna vietetään Suomen ja Etelä-Korean välisten diplomaattisuhteiden 40-vuotisjuhlavuotta.

Japanissa ministeri Tuomioja tapaa ulkoministeri Fumio Kishidan. Keskustelujen aiheena ovat muun muassa Suomen ja Japanin väliset suhteet, EU-Japani-suhteet sekä alueelliset ja kansainväliset kysymykset kuten Itä-Aasian turvallisuus ja Lähi-itä. Ulkoministeri vierailee lisäksi Japanin kansainvälisten suhteiden instituutissa sekä Tokion lehdistöklubilla.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.