piraijaparvi.piraijaparvi.033378dd-1947-404a-bb61-fe135e7f65ca

Piraijaparvi

Kalojen yö käynnistyy jännittävissä merkeissä, kun SEA LIFEn intendentti Markus Dernjatin laskeutuu perjantai-aamupäivällä klo 11 pahamaineisten piraijoiden altaaseen tekemään pohjahiekan puhdistusta – toisin sanoen siis syyssiivoamaan piraijoiden kotiallasta.

Täysikasvuiset piraijat ovat noin 15-25 senttimetriä pitkiä, ja niiden kovat hampaat pystyvät murskaamaan jopa ongenkoukun. Piraijat eivät kuitenkaan tavallisesti vahingoita ihmisiä, ja esimerkiksi alkuasukkaat uivat yleisesti piraijavesissä naarmuja saamatta. Mikäli piraijoiden ravinto joinakin aikoina on vähäisempää, saattavat ne siksi luonnossa eläessään tällöin olla aggressiivisempia.

SEA LIFEn piraijat ruokitaan säännöllisesti ja ne ovat luonteeltaan hyvinkin lauhkeita – Merimaailmassa ei uskotakaan, että Dernjatin joutuu välittömään vaaraan piraija-altaaseen laskeutuessaan.

Piraija-altaan karnevaalisiivousta voi tulla seuraamaan SEA LIFEen paikan päälle klo 11 perjantaina 18.10.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.