Do228media

Frontex on pyytänyt Rajavartiolaitosta lähettämään Dornier-valvontalentokoneen Lampedusan alueelle tukemaan Frontexin koordinoimaa yhteisoperaatiota HERMES. Rajavartiolaitos päätti osallistumisesta eilen.

Rajavartiolaitoksen kone tulee operoimaan 30 päivän ajan Lampedusan eteläpuolisella alueella. Kone siirtyy operaatioalueelle mahdollisimman nopeasti ja aloittaa toiminnan alueella viimeistään marraskuun alussa.

Dornierin lisäksi Rajavartiolaitos valmistautuu lähettämään Välimerelle tarvittaessa venekalustoa ja henkilöstöä, jos Frontex sitä Suomelta pyytää.

Rajavartiolaitoksella on parhaillaan normaaliin vuosisuunnitteluun perustuvissa Frontexin koordinoimissa operaatioissa henkilöstöä Kreikassa, Bulgariassa, Virossa ja Latviassa (yhteensä 7 rajavartijaa ja koira).

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.