Viime viikon keskiviikkona saavutettu neuvottelutulos on vauhdittanut neuvotteluja myös muilla sopimusaloilla.

Ammattiliitto Pron hallitus on hyväksynyt viikko sitten saavutetun teknologiateollisuuden neuvottelutuloksen toimihenkilöiden työehtosopimuksesta. Päätös oli yksimielinen.

Samalla hyväksyttiin myös auto-/katsastusalalla työskenteleviä toimihenkilöitä koskeva autoalan työehtosopimus. Sopimukset ovat työmarkkinakeskusjärjestöjen solmiman työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisia.

Pron mukaan sopimuksen syntyminen teknologiateollisuuteen on vauhdittanut muiden alojen sopimusneuvotteluja. Tämä on tärkeää, sillä neuvottelut jatkuvat muilla Pron edustamilla sopimusaloilla.

Alakohtaiset neuvottelut työllisyys- ja kasvusopimuksen soveltamiseksi on määrä saada päätökseen ensi viikon perjantaihin 25. lokakuuta mennessä, jolloin keskusjärjestöt arvioivat sopimuksen kattavuutta.

Teknologiateollisuuden työehdoista saavutettiin neuvottelutulos työnantajia edustavan Teknologiateollisuus ry:n ja toimihenkilöitä edustavan Ammattiliitto Pron välillä viime viikon keskiviikkona 9. lokakuuta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.