India_flag_emblem

 

Eduskunta on hyväksynyt Intian kanssa tehdyn sosiaaliturvasopimuksen ja siihen liittyvän lain.

Hallitus esitti torstaina 17. lokakuuta, että tasavallan presidentti hyväksyisi sopimuksen ja vahvistaisi lain Intian kanssa tehdyn sosiaaliturvasopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta. Tasavallan presidentin on määrä hyväksyä sopimus perjantaina 25. lokakuuta. Sopimus tulee voimaan, kun se on hyväksytty vastaavasti Intiassa.

Sopimus vaikuttaa Suomen ja Intian välillä muuttavien henkilöiden sosiaaliturvaan ja koskee erityisesti eläkkeitä. Sopimuksen perusteella muun muassa vältetään kaksinkertaiset eläkevakuutusmaksut, ns. lähetettyjen työntekijöiden osalta, mikä on tärkeää Intiassa toimiville suomalaisille yrityksille ja niiden palveluksessa oleville työntekijöille.

Sopimuksessa on sovittu myös eläkkeiden maksamisesta maasta toiseen ja sopimus helpottaa myös työeläkkeen hakemista.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.