Pohjanmaan käräjäoikeus on 14.10.2013 tuominnut autokorjaamon omistajan 30 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta ja kuolemantuottamuksesta.

Yrityksessä tehtiin toimitilojen rakennustöitä omana työnä kesäkuussa 2011. Työturvallisuusmääräyksiä ei ollut noudatettu; suunnitelmia ei ollut tehty eikä yläkerrasta ollut järjestetty turvallisia kulkuteitä. Myöskään valvonta ei ollut riittävää.

Työntekijä, joka oli yläkerrassa töissä, käytti kulkutienään alumiinitikkaita. Tikkaiden osat olivat väärin kiinni toisissaan ja antoivat myötä työntekijän astuessa niille. Työnantaja, joka seisoi maassa pitäen kiinni tikkaista, jäi putoavan työntekijän alle eikä saanut hänestä kiinni. Työntekijä, joka putosi noin 3,7 metriä maahan, loukkaantui ja menehtyi vammoihinsa pari viikkoa myöhemmin.

Käräjäoikeus katsoo tuomiossaan työnantajan rikkoneen työturvallisuusmääräyksiä huolimattomuudesta. Yhteisösakkoa ei tuomittu, koska tapahtumalla jo oli ollut suuri vaikutus yrittäjään.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.