1-1204463487cJKy

Helsingin poliisi on paljastanut laajan tietomurtosarjan, jossa nuorella suomalaisella mieshenkilöllä on ollut pääsy yhteensä yli 60 000 murrettuun internet-palvelimeen ympäri maailmaa.

Epäilty on toiminut osana kansainvälistä hakkeriryhmää.  Epäilty on vangittu. Häntä epäillään tässä vaiheessa ainakin törkeästä tietomurrosta, törkeästä maksuvälinepetoksesta sekä tietoliikenteen häirinnästä. Murrettujen palvelimien lista on toimitettu Viestintäviraston CERT-FI -ryhmälle.

Hakkeriryhmällä on ollut murrettujen palvelimien kautta pääsy mahdollisesti miljoonien luottokorttien tietoihin. Joukossa on myös suomalaisia luottokortteja.  Poliisi selvittää yhdessä Netsin (entinen Luottokunta) kanssa asiaa suomalaisten luottokorttien osalta.

Epäillyllä oli kotikoneellaan yli 3 000 ulkomaalaisen luottokortin tiedot. Epäilty on kuulusteluissa myöntänyt käyttäneensä hallussaan olleita ulkomaisia luottokorttitietoja muun muassa nettiostosten tekemiseen.

Helsingin poliisi on tehnyt yhteistyötä USA:ssa tapahtuneiden tietomurtojen osalta FBI:n kanssa. Esitutkinta on vielä kesken.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.