Meripelastuskeskus Turku sai Oulun hätäkeskukselta 18.10. noin klo 17 tiedon kaatuneesta soutuveneestä Kemin edustalla, josta oli joutunut kaksi henkilöä veden varaan. Sivulliset henkilöt olivat nähneet tapahtuneen ja ilmoittivat asiasta hätäkeskukseen. Paikalle hälytettiin Kemin merivartioaseman partio, Rajavartiolaitoksen helikopteri Rovaniemeltä, useita Pelastuslaitoksen yksiköitä sekä vapaaehtoisen meripelastusseuran vene. Paikalle ensimmäisenä ehtinyt Kemin merivartioaseman partio sekä ilmoittajat pelastivat veteen joutuneet miehet Martinkarin saareen, josta heidät kuljetettiin eteenpäin Pelastuslaitoksen veneellä Ahvenpankkiin ambulanssikuljetusta varten. Sivullisten ihmisten sekä viranomaisten ripeästä toiminnasta huolimatta veteen joutuneet miehet olivat ehtineet kylmettymään pahasti. Alkoholilla oli osuutta tapahtuneeseen. Miehillä ei myöskään ollut tapahtumahetkellä pelastusliivejä päällään.

Alueella oli tapahtumahetkellä noin kolme astetta pakkasta ilman purevuutta lisäsi heikko pohjoistuuli.

Merivartiosto muistuttaa kunnollisten veneilyvarusteiden sekä terveen järjen käytöstä merellä. Alkoholi ja veneily eivät sovi yhteen ja olosuhteiden ollessa näinkin talviset veden varaan joutuminen voi olla kohtalokasta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.