92013 - Suomen maarajojen liikennetilasto 2008–2013

Tulli julkaisi 16.10.2013 uudet maantie- ja rautatieliikenteestä kertovat tilastot. Tilastoihin on koottu raskaan liikenteen, henkilöliikenteen, matkustajamäärien ja rautatieliikenteen lukuja kaikilta Suomen maarajan rajanylityspaikoilta.

Tilastoaineisto kootaan Tullin omista tilastoista sekä tiedoista, jotka saadaan Liikennevirastolta, Rajavartiolaitokselta ja VR-Transpointilta.

– Uudenmallinen liikennetilasto sisältää aiempaan verrattuna paljon erilaisia grafiikoita, joiden tarkoituksena on helpottaa lukijaa ymmärtämään liikenteen määrien kehityssuuntia pitkällä aikavälillä, kertoo tulliylitarkastaja Ville Törmälä Johdon laskentatoimesta.

Uusi tilasto esittää luvut vuodesta 2008 alkaen keskittyen kuitenkin viimeisimmän kuukauden ja vuoden lukuihin. Tilastosta löytyy myös mm. tiedot jaoteltuna naapurimaiden mukaan (Suomi-Venäjä, Suomi-Norja ja Suomi-Ruotsi).

92013 – Suomen maarajojen liikennetilasto 2008–2013(PDF)

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.