IMG_5961_ps

Liikkuva poliisi, metsähallituksen erätarkastaja sekä Lapin rajavartiosto suorittivat viikonloppuna erävalvontaa Sallan, Savukosken ja Pelkosenniemen alueilla. Valvonnassa tarkastettiin 5o metsästäjää.

Valvonnassa paljastui yksi epäilty metsästysrikos, jossa metsästäjän epäillään ampuneen metson auton vierellä seisten välittömästi pysäyttämisen jälkeen. Ammuttu metso oli ollut  n. 30 metrin etäisyydellä tiestä.Metsästäjän ase ja saaliiksi saatu metso takavarikoitiin. Luvattomasta pyynnistä epäillään toista metsästäjää, joka oli ylittänyt metsähallituksen metsästysluvan saaliskiintiön. Metsästäjälle kirjoitettiin rangaistusvaatimus ja ylimääräisenä pyydetty koppelo takavarikoitiin.

Pieniä rikkeitä havaittiin aseiden kuljetukseen liittyvissä säännöksissä ja hirvenmetsästäjän suojavarusteissa, nämä käsiteltiin kirjallisilla huomautuksilla. Paljon puutteita oli jälleen lupien mukana pitämisessä , yli puolella tarkastetuista metsästäjistä yksi tai useampi vaadittavista luvista oli jäänyt kotiin. Nämä metsästäjät joutuvat esittämään luvat jälkikäteen poliisiasemilla.

Valvonnassa puhallutettiin 30 kuljettajaa, joista kahta epäillään rattijuopumuksesta. Lisäksi ajoneuvon epäkuntoisuuksista kirjoitettiin kaksi rangasitusvaatimusta ja yksi rikesakko.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.