Sini Saarela on the Arctic Oil Tour

Sini Saarelan muutoksenhaku hylättiin tänään. Hänen tutkintavankeusaikansa päättyy 24. marraskuuta.

Venäjän oikeus on tänään Murmanskissa hylännyt Sini Saarelan hakemuksen päästä vapaaksi takuita vastaan. Hakemus hylättiin sillä perusteella, että rikoksesta epäillyn on mahdollista karata maasta, jos hän pääsee liikkumaan vapaasti.

Muutoksenhaun käsittelyn oli määrä alkaa maanantaina aamulla Suomen aikaa kello 9, mutta aloitus myöhästyi puolitoista tuntia. Päätös hylkäämisestä tuli julki noin kello 13. Kello yhdeksäksi oli ilmoitettu myös Marco Weberin muutoksenhaun käsittely.

Weber oli Sinin lisäksi toinen aktivisteista, jotka pääsivät 18. syyskuuta aloittamaan kiipeämisen öljynporauslautta Prirazlomnajalle, ennen kuin Venäjän viranomaiset keskeyttivät rauhanomaisen mielenosoituksen.

Oikeus on hylännyt aiemmin kaikki Arctic30-aktivistiryhmän muutoksenhaut. Hylkäyksien perusteena on ollut karkaamisriski.

Sini Saarelan tutkintavankeus päättyy 24. marraskuuta.

“Tähän mennessä 1,5 miljoonaa ihmistä ympäri maailman on allekirjoittanut vetoomuksen Greenpeacen aktivistien puolesta. Ihmiset eivät voi ymmärtää, miksi ilmastonmuutosesta ja arktisesta öljynporauksesta huolestuneita, rauhanomaisia mielenosoittajia syytetään jostain aivan muusta kuin siitä, mitä he ovat tehneet”, sanoo Greenpeace Nordicin Suomen viestintäpäällikkö Juha Aromaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.