testosteronijauhetta.testosteronijauhetta.32953c51-f4db-4c8e-a61a-75bdd9c16afc-main_image

Testosteronijauhetta Kuvaoikeudet: Tulli

Tullin selvittämää rikoskokonaisuutta tutkitaan 18 törkeänä dopingrikoksena, törkeänä dopingrikoksena ja salakuljetuksena, dopingrikoksena sekä lääkerikoksena. Tullin takavarikoimien doping- ja lääkeaineiden arvo on yli 30 000 euroa.

Tulli kiinnitti huomiota toistuviin Kiinasta Suomeen ennakkotilauksen perusteella toimitettuihin rahtikirjelähetyksiin, joiden pääasiallisena sisältönä todettiin olleen huomattava määrä dopingaineeksi luokiteltavia jauheita. Rahtikirjeiden suomalaiset vastaanottajatiedot olivat kokonaan tekaistuja.

Esitutkinnassa tilaajiksi ja vastaanottajiksi paljastettiin eteläsuomalainen mies ja nainen. Epäiltyjen dopingaineiden tilaukset ulkomailta internetin välityksellä olivat jatkuneet ainakin vuoden 2012 ajan aina rikollisen toiminnan paljastumiseen, kevääseen 2013 asti.

Tulli epäilee henkilöiden tilanneen epäiltyjä dopingaineita ainakin 21 kertaa rahtikirjetoimituksena ulkomailta Suomeen. Tullin takavarikoimissa rahtikirjelähetyksissä oli sisältönä yhteensä yli 900 grammaa jauhemaista testosteronia ja sen johdannaisia sekä melkein 400 grammaa muita dopingaineita ja reseptilääkkeiksi luokiteltavia aineita. Miehen epäillään myös nesteyttäneen testosteronijauhetta kotitekoisesti ja levittäneen injektoitavaa testosteronia muille käyttäjille. Mies ja nainen ovat olleet tutkintavankeudessa esitutkinnan aikana.

Takavarikoitujen kirjelähetysten lisäksi osa rikossarjaan kuuluviksi epäiltyjä rahtikirjelähetyksiä on toimitettu vastaanottajille ja siten doping- ja lääkevalmisteita on saatettu kulutukseen asti ainakin Helsingissä ja Turussa. Esitutkinnan aikana on kuulusteltu kaiken kaikkiaan viittä henkilöä rikoksesta epäiltynä.

Tullin suorittama esitutkinta rikosasiasta on valmistumassa ja asia siirretään seuraavaksi syyttäjälle syyteharkintaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.