tarralogo_vektori keskusta uusi

Keskusta on esitellyt tänään oman vastuullisen vaihtoehtonsa Suomen luotaamiseksi kasvu- ja työllisyyslinjalle, keskiviikkona oppositiopuolueiden linjauksista käydään eduskuntakeskustelu klo 14.00 alkaen.

keskustan vaihtoehto suomen uudistamiseksi -tiivistelmý lokakuu 2013

Nyt tarvitaan rohkeita ratkaisuja maamme talouden tervehdyttämiseksi, kasvun ja uusien työpaikkojen luomiseksi sekä palvelujen turvaamiseksi. Meillä on edessä vuosikymmenen mittainen työ, jotta Suomi pääsee takaisin kestävälle tielle.

Vaihtoehtomme koostuvat useista toimista, joista olemme tehneet toimenpidealoitteet ja budjettiesitykset. Näihin kuuluvat mm. useamman miljardin euron kasvurahasto investointien ja uusien työpaikkojen luomiseksi, Valtion Infra Oy liikennehankkeiden toteuttamiseksi sekä biotalouden hyödyntäminen. Terveyspalvelut saadaan kuntoon kotikunta-maakuntamallilla sekä yksikanavaisella rahoituksella.

Lisäksi torjumme liian isot leikkaukset kuntien valtionosuuksiin, haluamme siirtää omaishoidontuen Kelaan, tarjoamme yksinyrittäjille ensimmäisen työntekijän palkkatukea ja lisäisimme yksityisteiden kunnossapidon ja parantamisen rahoitusta.

Liitteinä löytyvät tiedostot, joissa kerrotaan keskustan vaihtoehdosta, vertaillaan keskustan ratkaisuja hallituksen rakennepäätöksiin ja avataan keskustan budjettilukuja vuodelle 2014.

keskustan budjettilukuja vuodelle 2014(pdf)

keskustan vaihtoehto(pdf)

keskustan vaihtoehto suomen uudistamiseksi -tiivistelmý lokakuu 2013(pdf)

Kuntatalous kriisissä

Kuntatalous on ennen näkemättömän tukalassa tilanteessa, joka uhkaa keskeisten hyvinvointiyhteiskunnan peruspalvelujen järjestämistä. Lukuisat ikävät esimerkit ympäri Suomen kertovat siitä, että kyseessä ei ole yksittäisten kuntien ongelma, vaan koko kuntasektori on ajettu romahduksen partaalle. Vaikeista ja rajuista ratkaisuista kantautuu entistä enemmän huonoja uutisia: verotus kiristyy, palveluverkostoa karsitaan ja henkilöstön asema käy entistä tukalammaksi.

Jyrki Kataisen (kok.) sekametelisoppahallitus ei voi paeta vastuutaan tässä tilanteessa. Hallitus on kunta- ja sotesohelluksilla jumiuttanut tärkeät rakenneuudistukset. Suurin syy ongelmien kärjistymiseen on ennätysmäiset kuntien valtionosuuksien leikkaukset. Ensi vuoden osalta leikkaus kaikilta kunnilta on yli 1 100 miljoonaa euroa, joka esimerkiksi Kuopiossa tarkoittaa yli 22 miljoonan euron aukkoa peruspalveluiden rahoitukseen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.