26111_104909159537324_5768859_n

Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.)

Kansanedustaja Ilkka Kanerva matkustaa Georgiaan johtaakseen Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen vaalitarkkailijavaltuuskuntaa. Tehtävänä on tarkkailla maassa sunnuntaina 27.10. pidettävien presidentinvaalien oikeellisuutta. Kanervan valtuuskunnassa on asiantuntijoita ja tarkkailijoita 24 eri maasta. Ilkka Kanerva osallistuu ainoana suomalaisena Euroopan turvallisuus ja yhteistyöjärjestö Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen vaalitarkkailuoperaatioon.

Georgian presidentinvaaleissa on yhteensä 23 ehdokasta. Edelliset presidentinvaalit Georgiassa pidettiin vuonna 2008. Presidentti Saakašhvili hallintoon ja Georgian sisäpoliittiseen kriisiin kohdistunut ankara kritiikki johti poikkeustilan julistamiseen ja lopulta ennenaikaisiin presidentinvaaleihin tammikuussa 2008. Tammikuussa 2004 presidentiksi valittu Saakašhvili erosi presidentin virasta marraskuussa 2007 voidakseen asettua uudelleen ehdolle. Ennenaikaisia presidentinvaaleja koskevan päätöksen ja varsinaisen vaalipäivän välistä aikaa leimasi laaja sisäpoliittinen rauhattomuus.

Presidentti Mihail Saakašhvili on nyt toista kautta presidenttinä eikä voi enää asettua uudelleen ehdolle. Presidentinvaalit järjestetään Georgiassa viiden vuoden välein. Tämänkertaisissa vaaleissa on n. 3,5 miljoonaa äänioikeutettua.

Kanerva sanoo, että toivottavasti vaalit voidaan käydä asianmukaisesti ilman provokaatioita ja demokratian pelisääntöjä noudattaen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.