team_logo

TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto on eilen ja tänään neuvotellut työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaiset neuvottelutulokset kaikille 14 sopimusalalleen. Neuvottelutulosten piirissä on yhteensä noin 40 000 työntekijää ja graafisen alan toimihenkilöä.

Liiton sisäinen ”päänavaus”  syntyi eilen aamulla kemianteollisuuteen (kemian perusteollisuus, muovituoteteollisuus ja kemian tuoteteollisuus sekä öljy-, maakaasu- ja petrokemian teollisuus). Seuraavaksi syntyi neuvottelutulos lasikeraamiselle alalle, tekstiili- ja vaatetusteollisuuteen sekä tekstiilihuoltoalalle. Eilen iltapäivällä syntyivät neuvottelutulokset vielä kenkä- ja nahkateollisuuteen  ja lasitusalalle.
Tänään neuvottelutulokset syntyivät graafiseen teollisuuteen (kirjatyöntekijät, graafiset toimihenkilöt ja jakajat), kumiteollisuuteen, autonrengasalalle ja Iittala Groupiin.
TEAMin osalta neuvottelutulokset käsittelee liiton hallitus, joka kokoontuu huomenna torstaina 24.10. Neuvottelutulosten  yksityiskohdista kerrotaan hallituksen kokouksen jälkeen – edellytyksellä, että hallitus ne hyväksyy.
Neuvottelutulokset perustuvat varsin tarkasti SAK:n ja muiden keskusjärjestöjen 30.8.2013 solmimaan työllisyys- ja kasvusopimukseen. Yksittäisten ammattiliittojen pitää ilmoittaa keskusjärjestölleen (TEAMin osalta SAK) viimeistään ylihuomenna 25. lokakuuta, ovatko ne solmineet seuraavan työehtosopimuksensa nimenomaan tuon 30.8. sovitun keskitetyn ratkaisun mukaisesti.
Ei ole varmaa, että tänään ja eilen syntyneet neuvottelutulokset muuttuvat uusiksi työehtosopimuksiksi. Työllisyys- ja kasvusopimuksessa on nimittäin kohta, jossa edellytetään riittävää kattavuutta. Yleisesti on katsottu, että metsäteollisuuden ja kuljetusalan on oltava keskitetyssä mukana, jotta se olisi riittävän kattava. TL

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.